Nyílt napokon ismerkedtek a diákok a rendőrség munkájával

2016. január 21. 15:35 | Mikóczy Erika

Bemutatók és információk várták azokat a rendészeti képzések iránt érdeklődő végzős középiskolásokat, akik ellátogattak a Békés megyében működő rendőrkapitányságok nyílt napjaira.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2016 januárjában 3 rendőrkapitányágon szervezett nyílt napot, amelyeken az érettségi előtt álló középiskolások megismerkedhettek a rendőrség feladataival, tevékenységével és a rendészeti képzések rendszerével. Az érdeklődő diákokat a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságon 2016. január 12-én, az Orosházi Rendőrkapitányságon 2016. január 14-én, a Békési Rendőrkapitányságon pedig 2016. január 19-én várták a rendőrkapitányságok vezetői és munkatársaik. A fiatalok tájékoztatást kaptak a rendőrség szervezetéről, feladatairól, a különböző szolgálati ágak tevékenységéről és a rendőrképzés feltételeiről, az oktatás rendszeréről. Emellett megnézhették, kézbe vehették a rendőrök felszereléseit, választ kaphattak a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre.

Azok a diákok, akik nem tudtak részt venni a nyílt napokon, a rendőrség hivatalos honlapján minden információt és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat is megtalálják. A rendészeti szakközépiskolákba való jelentkezés határideje 2016. február 15. Az érdeklődő diákok, szülők, illetve pedagógusok a rendőrképzéssel kapcsolatos kérdéseikkel a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához is fordulhatnak.

A szolgálat telefonszáma és e-mail címe: 66/ 523-700, toborzas.bekesmrfk@bekes.police.hu   

Forrás: police.hu

FEL