Nyílt nap és „Kvízmű” a Vízműben

2019. december 5. 17:09 | Sipos Gábor

Általános iskolás hetedikes és nyolcadikos diákoknak rendeztek nyílt napot a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumban. A nagy érdeklődésre tekintettel ez már a negyedik alkalom volt az idei tanévben.

Az esemény közel 100 általános iskolás diák, a szüleik és kísérőik részvételével zajlott csütörtök délelőtt. A rövid köszöntőt követően a leendő diákok megismerhették a 2020-21-es tanév induló képzéseit és betekintést nyerhettek az iskola életébe. Az érdeklődők mintegy 15 helyszínen hallgathattak meg informális kiselőadást az oktatott tárgyakból és nézhették meg a mérőműszerek, tervező szoftverek működését. A látogatók nem csak körbenézhettek, hanem beszélgethettek is az idősebb diákokkal, akik elismerően nyilatkoztak az iskolájukról.

– Nagyon jó a társaság és nagyon vidáman jön be mindenki tanulni. Olyan szakmákat is tanulhatunk, amelyek az egész megyében, sőt, az egész országban egyedülállóak, ilyen például a fluidumkitermelő vagy a földmérő szak – mondta Zámbó Szilárd, az idei Garabonciás Napokon megválasztott egyik diákalpolgármester.

Az iskolai diákéletet mi sem mutatja jobban, minthogy a budapesti Műszaki Egyetem 12 jelenlegi diákönkormányzati vezetője közül heten egykori vízműs diákok.

Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a német és az angol nyelv differenciált oktatására.

– Ez azt jelenti, hogy a beiratkozásnál a tanulóval íratunk egy tesztet és ez alapján osztjuk be őket nyelvi csoportokba, vagyis egy magasépítő technikus akár egy földmérő csoporttal is összekerülhet – mondta Schnider György igazgató.

 

 

A nyílt nap mellett az internetes, Kvízmű elnevezésű tippelős, tudás alapú játék döntőjét is csütörtök délelőtt tartották. A közel 20 döntős diák a számítástechnikai teremben mérte össze tudását a délelőtt folyamán. A dobogósok végül egy-egy powerbankkal távozhattak a nyílt napról.

További programok »

FEL