Nyílt nap a csabai campuson

2018. január 28. 09:09 | Szendi Rita

Egyre több felsőoktatási intézmény szervez nyílt napokat, amelyeken a különböző campusokat mutatják be a végzős diákoknak. A Szent István Egyetem békéscsabai gazdasági kara úgynevezett Felvételizők Napját szervezett a helyi bevásárlóközpontban.

Az oktatási intézmény már 2015 óta szervez hasonló programot, ahol széleskörű tájékoztatást adnak a felvételi előtt álló végzős diákoknak. Több fiatal azért látogatott el a nyílt napra, mert a felsőoktatásban, azon belül is gazdasági területen szeretne továbbtanulni. A szervezők a felvételi eljárásokról, képzéseikről, a pontszámítás módjáról, valamint a jelentkezés fontosabb lépéseiről tájékoztatták a tanulókat. Kölcseyné Balázs Mária elárulta, hogy játékos feladatokkal is készültek az érdeklődő fiataloknak.

– Ha azt mondom, hogy gazdasági campus, akkor gazdasági kvíz is van. De segítettünk egy picit pályaorientációs játékokkal, kvízekkel, egy picit teszteltük a középiskolások műveltségét, kipróbálhatta mindenki a nyelvtudását, és olyan játékos ügyességi feladatokat is hoztunk, ami illeszkedik a profilunkhoz, mint például a pénzeső, ahol SZIE euró centes érméket kellett elkapkodni – emelte ki Kölcseyné Balázs Mária, a Szent István Egyetem Gazdasági Campusának tanársegéde.

Hozzátette: a program indulása óta jelentősen megnőtt a felvételizők száma, melyet a szervezők többek között a nyílt nap sikerének is tulajdonítanak.

 

 

 

További programok »

FEL