Novák Natália szinte szárnyal Amerikában

2021. április 20. 13:33 | behir.hu

Április 17-én  ismét rajthoz állt Novák Natália Amerikában, a Brian Clay meghívásos versenyen (Azusa, California) – tájékoztatott az USA-ban tanuló sportolójáról a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club.

Az Academy of Art Track & Field színeiben versenyző atléta a két héttel ezelőtti egyéni csúcsát, egyetemi rekordját újabb 4 másodperccel döntötte meg. Ezúttal 4:18,60-as időt futott 1500 méteren, erről az egyetem sportoldalán is írtak. 

– Álmodni sem mertem volna, hogy valaha 4:20 alatti időt futok – írta az Instagram oldalán Nati, aki ezzel az idővel automatikusan kvalifikálta magát a "Nationals"-ra, azaz az országos bajnokságra.

Tóth Sándor mester tanítványa ezzel a teljesítményével az idei szabadtéri szezon 2. legjobb, és minden idők 13. legjobb idejét futotta az NCAA DIVISION II-ben.

A következő verseny, ahol két hét múlva szurkolhatunk a békéscsabai atlétának, a Pacific West Conference Championships lesz.

 

További programok »

Sport

Hazai pályán nyert rangadót a Békési FKC

Izgalmas végjátékban nyert rangadót a férfi kézilabda NB I/B-ben szereplő Optimum Solar-Békési FKC, amely a 20. forduló szombat esti találkozóján a feljutásra is esélyesnek tartott Szigetszentmiklóst győzte le egyetlen találattal. A BFKC ezzel a sikerrel a 3. helyre jött fel a tabellán, két ponttal megelőzve az üldöző hármasát.
15:11
FEL