Ilyen egy válogatott, csabai atléta élete Amerikában

2021. március 3. 14:16 | behir

Novák Natália, a békéscsabaiak középtávfutója jelenleg San Franciscoban tanul, de természetesen sportkarrierjét sem hanyagolja el.

A KOPP Békéscsabai Atlétikai Klub válogatott középtávfutója, Novák Natália sportösztöndíjjal tanul az Egyesült Államokban. Edzőjével, Tóth Sándorral rendszeresen tartja a kapcsolatot – olvasható a klub nemrég közzétett posztjában. A fiatal sportoló a trénernek nemrég küldött egy olyan fotót, amelyen egyesületi pólóban, a híres Golden Gate híd előtt áll.

Novák Natália San Francisco szívében, az Academy of Art Universityn tanul kommunikáció és média szakon – itt várhatóan az év végén fejezi be tanulmányait. Az idei első, fedettpályás versenye február 12-én és 13-án volt, ahol másfél hónapnyi felkészüléssel próbált kvalifikálni az egyetemek közti, amerikai bajnokságra. Mint mondta, a mezőny nem volt túl erős és nem is volt formában, így ekkor nem sikerült megfutnia a várt szintet. Két héttel későbbi próbájakor már hozta a minimumot, ám ez sem volt elég a kvalifikációhoz. A fiatal sportoló saját bevallása szerint először csalódott volt, hiszen tavalyi idejével a negyedik lenne a ranglistán, de hozzátette: idén mások a körülmények a 2020-as évhez képest. Azt is kiemelte, tanult az esetből és most már a szabadtéri szezonra koncentrál. 

Az atléta edzései is másként alakulnak, mint tavaly, hiszen a koronavírus-járvány miatti intézkedések végett jóval korábban kell a tréningekre érkeznie. Edzések előtt és után általában tanul, de hagy időt magának arra is, hogy felfedezze San Fransisco utcáit.

Sport

Azok a csodálatos Bökfi gének

Pár hete új mini portréfilm-sorozatot indítottunk. Videóinkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is „leolvadjon” a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Bökfi Réka rúdsport-oktató következik.
2021. április 12. 15:39
FEL