Novák Natália ismét remekelt USA-ban

2021. június 1. 09:56 | behir.hu

A hétvégén volt az atléták egyetemi szintű összamerikai bajnoksága a 2021-es NCAA Division II Outdoor Track & Field National Championships, melynek helyszíne a Michigan állambeli Allendale volt.

A Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője, Novák Natália hosszú és eredményes sorozat után jutott el erre a versenyre és két számban, 800 méteres és 1500 méteres síkfutásban indult el. Az elmúlt héten, csütörtökön rendezték meg az 1500 m-es előfutamot, ahonnan Tóth Sándor mester versenyzője biztosan jutott a döntőbe. Ezután pénteken, 800 méteren éppen csak lecsúszott a döntőről, így koncentrálhatott az 1500-as futamra.

Szombaton, magyar idő szerint 23.40-től a döntő hihetetlen taktikai csatát hozott. Nati jól tartotta magát, csak épp a hosszú hajráját nem tudta megnyitni, mert több versenyző körülzárta. Ám így is kitűnő futással, 4:23,19-es idővel, a 8. helyen ért célba a 12-es döntőben.

 

Fotó: Békéscsabai Atlétikai Club

 

Ezzel az eredménnyel a 8-as dobogóra is felállhatott, és teljesítménye alapján megkapta az All American díjat, melyet az első nyolc helyezett sportoló vehetett át. Nati sportpályafutásának ez volt eddigi legrangosabb versenye.

– Ez fantasztikus teljesítmény, nagyon büszkék vagyunk Natira, aki a kis országunkat eredményesen képviselte az amerikai versenyen –  nyilatkozta edzője, aki versenyzője futását a neten élőben figyelhette.

Novák Natália június 16-án érkezik haza, és ha a karanténszabályzat engedi, már június 18-án, a Tünde utcai Atlétikai pályán is láthatjuk versenyezni.

 

További programok »

FEL