Notesz Laci megsegítésére több mint 2,6 millió forint gyűlt össze

2021. február 4. 19:45 | Mikóczy Erika

„Segítség Lacinak!” címmel alig egy hete portálunk is közzétette azt a felhívást, amely Nagy Lászlónak, azaz mindenki Notesz Lacijának a támogatására buzdította a csabaiakat. Most szívmelengető örömhírt kaptunk, a kért összeg messze túlteljesült, így az adománygyűjtést lezárják.

Mint arról január 29-én beszámoltunk, már az ősszel is betegeskedett Nagy László, azaz Notesz Laci, aki nélkül szinte nem volt békéscsabai rendezvény, a kiállításoktól a sportmérkőzésekig mindenütt ott volt. Laci állapota sajnos a télen még tovább romlott, ahhoz viszont 350 000 forintra lett volna szüksége, hogy az Ady Endre utcai otthonba bekerüljön, ahol gondoskodni tudnak róla.

Dr. Ambrus Zoltánné, Ferencz Rezső, Major Gyula, Pásztor József és Tóth Márton egy hete egy felhívást tett közzé, amelyben arra kérték a csabaiakat, hogy segítsenek Lacinak. A kérésre megmozdult a város, február 2-án már arról írhattunk, hogy a bekerüléshez szükséges összeg megvan, most pedig újabb jó hírt kaptunk.

Dr. Ambrus Zoltánné a következőket írta nekünk: "Örömmel értesítünk mindenkit, aki egyetértett és támogatta kezdeményezésünket Nagy László megsegítésére, hogy az adománygyűjtés eredményesen végződött! 2021. február 4-én 18 óráig  2 615 000 Ft érkezett, 203 magánszemélytől és 2 vállalkozástól. Ez tehát lehetővé teszi, hogy Laci bekerüljön az Ady Endre utcai intézménybe, 2 ágyas szobába, és segítse mindennapjai megélését, tevékenységét és egészsége fenntartását hosszabbtávon is. Az összeg felhasználását a jövőben is Tolnai Ferenc hivatásos gondnok felügyeli a gyámügyi jogszabályoknak megfelelően. Úgy érezzük és ezért tartjuk a város összefogását örömtelinek, mert talán így egy kicsit pótolni tudjuk a család hiányát, támogatását! A kezdeményezők Laci nevében is Mindenkinek köszönetet mondanak és az adománygyűjtést befejezik!"

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
19:39
FEL