Nívós címet nyert el a szarvasi óvoda és bölcsőde

2021. november 19. 10:30 | behir.hu

A kultúráért felelős államtitkárság 1 500 000 forint támogatást biztosít az intézményeknek a „Kincses Kultúróvoda 2021” pályázat kapcsán.

A „Kincses Kultúróvoda” 2021 cím ünnepélyes díjátadó ünnepségére 2021. november 17-én került sor Szentendrén, amelyet Czikkelyné Fodor Tünde intézményvezető vett át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól.

– Óvodánkba jellemzően szegény családból, hátrányos-, halmozottan hátrányos helyzetű családból kerülnek be a gyermekek és mindemellett jellemző a roma származású gyermekek magasabb létszáma is. Alapvető feladatunk a gyermekek közösségbe történő beilleszkedésének segítése, a magyar kultúra különböző részeinek megismertetése. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a gyermekek más nemzetek kulturális értékeit elfogadják, a tisztelet, az emberi értékekre való nyitottság is természetes legyen. Tanulási folyamataik segítését szem előtt tartva nagy hangsúlyt fektetünk tanulási készségeik, képességeik fejlesztésére is. További feladatunknak tekintjük a magyar nyelv alapozását – fogalmazott az intézményvezető. Mint mondta, nyertes pályázóként három éven keresztül viselhetik a kitüntető címet, valamint a cím adományozását igazoló dísztáblát helyezhettek el az intézmény épületén.

A kép forrása: Czikkelyné Fodor Tünde

 

Az elnyert másfél millió forint támogatás révén lehetőség nyílt egy komplex kulturális programcsomag kidolgozására és megvalósítására is a 2021–2022-es nevelési évben.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár nemrég megköszönte a Kincses Kultúróvoda pályázat kapcsán az óvodapedagógusoknak a mindennapi munkát és azt, hogy a pályázók még ennél is többet tettek, hiszen plusz terhet vettek föl, plusz munkát vállaltak és segítik gyermekeink kulturális kibontakozását.

További programok »

FEL