Nemzetközi tornán a BRSE

Lengyelországban a Linamar Békéscsabai Röplabda SE csapata az Agata Mroz-Olszewska Memorial elnevezésű nemzetközi felkészülési tornán vett részt.

Pénteken léptek pályára Szpin Renátáék, az ellenfél az idegenlégiósokkal megtűzdelt Hapoel Kfar Saba volt. Nem tudni, hogy a szokatlan kezdési időpont vagy az előző napi több, mint 10 órás utazás hatott bénítólag a csapatra, mely nem találta az összeszedetten játszó izraeli együttes játékának ellenszerét, így vereséggel kezdték a lányok a tornát. Hapoel Kfar Saba – Linamar – Békéscsabai Röplabda SE 3:0 (17, 18, 16)

Sok idő nem volt a sebek nyalogatására, hiszen szombaton a cseh élvonalban vitézkedő, jó erőkből álló TJ Sokol Frydek Mistek gárdája ellen folytatódott a sorozat. Alberto Salomoni a délelőtt során tartott összetartáson felhívta a figyelmet az előző napon elkövetett hibákra és koncentráltabb játékot kért a csapattól.

A lányok megmutatták oroszlánkörmeiket, már a találkozó elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és határozott játékkel nőttek a remekül küzdő ellenfelük fölé. Kosekova nagyszerűen irányított, működött a nyitásfogadás és a fiatalok sem voltak megilletődve. Mindez magabiztos győzelmet eredményezett. Bemutatkozott békéscsabai színekben a válogatott klasszis Dobi Edina, illetve külön kiemelendő a horvát Lucija Mlinar, aki klasszis teljesítményt nyújtva, 25 ponttal zárta a 3 szettes összecsapást. Linamar-Békéscsabai Röplabda SE – TJ Sokol Frydek 3:0 (18, 20, 23)

Vasárnap vár talán a legnehezebb ellenfél a formálódó csapatra, a házigazda, korábban a Bajnokok Ligájában is szereplő MKS Dabrowa Gornicza ellen bravúrra lesz szüksége a lányoknak a győzelemhez.

Megosztás:

Címke: , , , ,