A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara bevezeti a határszemle sorozatot

2022. május 16. 16:03 | Szabó Judit

Hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatót Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának általános alelnöke a megyei elnökségi tagok részvételével, Kondoros határában.

Az általános alelnök, elnökjelölt két témát érintett a tájékoztatón. Beszámolt a május huszadikai kamarai választásokkal kapcsolatos eddigi tevékenységükről. Elmondta, hogy április ötödike óta több, mint ezer megyei gazdálkodóval egyeztetett, összesen 37 településen szerveztek gazdatalálkozót.

Kozsuch Kornél kiemelte, hogy látogatásaik során olyan, az élelmiszerelőállításban tevékenykedő tagokkal találkoztak, akik így erősítik a kamara egységét.

 

Fotó: behir.hu

 

– Nagyon fontos volt számunkra, hogy a pandémia után újra tudjunk a gazdálkodókkal találkozni és személyesen is átadhassuk a számukra fontos információkat – emelte ki a megyei elnökjelölt.

Rámutatott, hogy az elmúlt hónapban az összes generációt igyekeztek megszólítani, olyan programokkal mint például a gyerekrajz pályázat vagy az ifjú gazda találkozó és a gazdakörök látogatása. A kamara több olyan családi gazdaságba is látogatást tett, ahol kertészeti, szántóföldi vagy állattenyésztési ágazatban jeleskednek.

– Szeretnénk felhívni a gazdálkodók figyelmét, hogy a mai napon zárul az egységes kérelem szankciómentes beadásának időszaka. Ezúton szeretnénk megköszönni falugazdászaink kitartó és áldozatos munkáját a támogatások beadásával kapcsolatban – emelte ki Kozsuch Kornél.

Az elnökjelölt bejelentette, hogy elindítják a kamarai határszemle sorozatot, melyben a megyei elnökséggel egy-egy település határát a gazdálkodókkal közösen járják be és ott megvitatják az aktuális feladatokat, tapasztalatokat. Ennek a projektnek az első állomása Kondoros külterületén, egy árpaföldön volt

 

Fotó: behir.hu

Az elnökség tagjai: Bozó József, Erdélyi István, Kelemen Mihály, Oravecz Tamás, Roszik Attila, Závoda Ferenc

További programok »

FEL