Kiosztották a lisztadományokat Kondoroson

2022. október 14. 19:40 | Vincze Attila

Lisztadományozási ünnepséget tartott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatósága, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, valamint a Magyarok Kenyere Alapítvány pénteken Kondoroson. A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programban a gazdák által összegyűjtött búzából készült lisztadományokat 24 Békés megyei civil szervezet között osztották ki.

Az eseményen Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere elmondta, nagy büszkeséggel tölti el, hogy a program során idén a kondorosiak adományozták a legtöbb búzát Békés megyében, összesen 111 környékbeli gazda és magánszemély 100 mázsát gyűjtött össze a gabonából. 

– Az, hogy a kondorosi polgárok adományozták a legtöbb búzát ebben a programban, nem kivételes alkalom, hisz minden évben örömmel vesznek részt és örömmel adakoznak egy jó célért a kondorosiak. Ezt az idei évben is megtették, túlszárnyalva talán az eddigieket is – fogalmazott.

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Megyei Igazgatóságának és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének megyei elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy az idei rendkívüli aszály ellenére is 401 adományozó 390 mázsa búzával támogatta az elsősorban gyerekekkel és rászorulókkal foglalkozó megyei civil szervezeteket. Sőt, ezúttal nemcsak a megyéből érkezett segítség.

 

 

– Ebben az évben még egy különleges momentum is történt, hiszen a Baranya megyei gazdatársak is úgy gondolták, hogy itt az aszály sújtotta területen még nagyobb szükség van a civil szervezetek támogatására, így öt tonna búzát ők is felajánlottak a Békés megyei civil szervezeteknek, ennek köszönhetően hattal több szervezet kaphatott idén adományt – mondta. 

Horváth Vivien, a Magyarok Kenyere Alapítvány ügyvezetője az ünnepségen kiemelte, hogy a 15 millió búzaszem a világ magyarságát jelképezi, a kenyér pedig az életet. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója pedig megköszönte minden adományozónak a segítséget, hogy a nehéz időjárási körülmények ellenére is segítettek a rászorulókon. A rendezvény zárásaként mind a támogatott civil szervezetek képviselői, mind pedig az adományozók számára egy-egy oklevelet nyújtottak át a szervezők. 

További programok »

Itthon

Hétvégén többfelé kell esőre, zárporra, zivatarra számítani

Pénteken még száraz, meleg idő várható, de hétvégén már többfelé várható eső, zárpor, zivatar és erős szél. A hőmérséklet a tartósabban csapadékos tájakon jelentősen visszaesik, de keleten, délkeleten még marad a nyáriasan meleg, 30 Celsius-fok körüli maximum-hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
19:04
FEL