Német tartalékos küldöttség Békés megyében

2016. november 28. 07:36 | Zsíros András

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés megyei Szervezete nem csak a magyar és a megyei honvédelem ügyét igyekszik felkarolni, segíteni. A szervezet tagjai évek óta jó bajtársi kapcsolatot ápolnak a német Oberpfalz tartalékos katonai szervezetével.

A három bajtársból álló német tartalékos küldöttség igazán nem unatkozott, egymást érték a programok. Orosházán Antal László, a MATASZ városi elnöke jó házigazdához méltóan kalauzolta őket.

Az első Gyopárosfürdőn töltött éjszaka után Orosháza város polgármestere és alpolgármestere várta a delegációt egy baráti, szakmai tájékozódási beszélgetésre. A megbeszélés végén Hans Dieter Böckl megbecsülésük jeléül elismerést adott át Dávid Zoltán polgármesternek, Bojtor István alpolgármesternek és Benkő Ferencnek, a fürdő vezérigazgatójának.

A nap további részét szabadprogramként a méltán elismert gyopárosfürdői gyógyfürdőben töltötték. Este egy jó hangulatú báli mulatságon vehettek részt Dávid Zoltán polgármesterrel együtt.

Másnap a német vendégek, a MATASZ szervezete, Orosháza város polgármestere ünnepségen koszorúzták meg a vendéglátó település gyönyörűen felújított első világháborús emlékművét.

A küldöttség utolsó előtti napján megtekintette a gyulai várat és az Almásy kastélyt. Este a békéscsabai Fegyveres Erők Klubjában egy jó hangulatú búcsúebédre került sor. A vacsorán felelevenítették az elmúlt napok eseményeit. Nagy Zoltán ezredes, a MATASZ megyei szervezetének elnöke ajándékokat adott át, és kérte, a német Bundeswehr bajtársak vigyék el Békés megyei barátaik jó hírét. A német küldöttség vezetője Hans Dieter Böckl elismerést adott át Nagy Zoltánnak és Gregor László tartalékos századosnak, a MATASZ békéscsabai városi elnökének.

A bajtársi találkozónak a tervek szerint folytatása következik: Németországban!

Forrás: MATASZ

 

FEL