Az idei teendőkről is szó esett a békési tartalékosok taggyűlésén

2023. március 16. 11:04 | behir.hu

A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Békés Vármegyei Szervezete megtartotta éves beszámoló taggyűlését Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában. Nagy Zoltán nyugállományú ezredes, vármegyei elnök a szervezet tavalyi munkáját is értékelte.

Az elnök a beszámoló kapcsán külön kiemelte a januári Doni Emléktúrát, amely elsősorban Antal László orosházi elnök szervező munkáját dicséri. Bemutatta a támogatások segítségével elkészült programfüzetet, emléklapot és jelvényt – tájékoztatta hírportálunkat a szervezet.

Gulyás László nyugállományú alezredes alelnök és Mengyán László tag egyaránt a nagyobb önállóság felé való elmozdulás lehetőségének megteremtését szorgalmazta az országos elnökségtől a vármegyei szervezetet érintő döntésekben. A beszámolókat a kiegészítésekkel a taggyűlés egyhangúlag elfogadta.

Ezután ismertették a 2023-as programot és pénzügyi tervet, amelyben kiemelt szerepet kapott az őszi, nagyszabású haditorna, a nyári, ejtőernyős tábor és a második ejtőernyős verseny. A taggyűlés a feladat és pénzügyi tervet ellenszavazat nélkül elfogadta.

Megválasztották a hamarosan megrendezendő országos küldöttgyűlés megyei küldöttjét. A Magyar Tartalékosok Szövetsége Békés Vármegyei Szervezetét Nagy Zoltán nyugállományú ezredes vármegyei elnök képviseli, akadályoztatása esetén Gulyás László nyugállományú alezredes alelnök a szervezet küldöttje.

További programok »

Itthon

Nem kenyerünk a szemfényvesztés! – látásápolás nyáron

Legyen szó szemcseppekről, vitaminokról, vagy akár napszemüvegekről, a látószervünk a bőrhöz hasonlóan kiemelt és tudatos védelmet igényel. Nyáron intenzíven vigyáznunk kell, amikor a forróság, az UV, a gyakrabban előforduló bulizás, valamint sokaknál a pollen is árt a szemnek.
2024. június 24. 11:45
FEL