Nemcsak kiállítással, helytörténeti sétával is emlékeznek Áchim L. Andrásra

2021. november 25. 15:00 -
Békéscsaba
2021. november 16. 12:49 | behir.hu

A Munkácsy Mihály Múzeum a közelmúltban megnyílt „Áchim L. Andrásról objektíven" című időszaki kiállítás kísérőprogramjaként Áchim Emlékútra invitál minden érdeklődőt.

A múzeum szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja: a program során a résztvevők megtekintik a parasztpolitikushoz köthető látnivalókat (a Szoborsétányon lévő szobrát, szülőházát, korabeli iskoláját, a volt lakóháza helyén elhelyezett emléktáblát az Áchim L. András utcában, a Berényi úti temetőben található síremlékét), miközben a hozzájuk kapcsolódó különleges történetekkel ismerkednek meg Forrainé Kovács Márta, a múzeum történésze vezetésével. Végezetül a Szlovák Önkormányzat elnöke, Kiszely András a Szlovák Tájház Áchim termében látja vendégül a csoportot.

Az Áchim Emlékút helyszíneinek felkeresése november 25-én (csütörtökön) 15.00-kor a Munkácsy Mihály Múzeum épülete elől indulva városnéző kisvonattal, Dottóval történik. Kedvezőtlen időjárás esetén a program egy héttel később, december 2-án (csütörtökön) 15.00-tól lesz megtartva.

A részvétel, amelynek díja 1 000 Ft/fő, előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot  november 24-ig a Munkácsy Mihály Múzeum +36 66/323-377-es telefonszámán kérjük jelezni. A részvételi díj befizetésére november 25-én 14.30-ig a múzeum jegypénztárában van lehetőség.

A rendezvényen az aktuális járványügyi szabályok betartásával vehetnek részt az érdeklődők!

További programok »

Kultúra

FEL