Nemcsak akkreditált akadémiává, módszertani központtá is válna a BRSE

2023. november 4. 07:23 | behir.hu

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület nemcsak sportszakmailag vagy eredményességben igyekszik magas szintet képviselni, hanem más területeken is törekszik a fejlődésre és az utak kitaposására. Egyik legfontosabb céljuk, hogy módszertani központként segítsék a magyar röplabdázás fejlődését, ebben pedig nagyot léptek előre azzal, hogy a Békés Vármegyei Kormányhivatallal, valamint három felsőoktatási intézménnyel is együttműködési megállapodást kötöttek.

A folyamatot Borbola István operatív igazgató koordinálta és teszi folyamatosan, de nemcsak erről, hanem további partnerségi irányokról és a környezettudatosságról is interjú készült vele a BRSE hívatalos honlapjára, melyet teljes terjedelmében ide kattintva olvashatnak. 

„Rövid távon azt várjuk az egyetemektől, hogy olyan képzési kínálatot nyújtsanak, amivel érettségi után is Békéscsabán tudjuk tartani a diákokat, és ezek a képzések respektálják azt, hogy a diákok nálunk sportolni maradnak és élsportolókat kívánunk belőlük faragni. Ennek megfelelően szeretnénk, hogy segítsék a hallgatókat abban, hogy el tudjanak járni edzésre, meccsekre, az órarendjük igazodjon az edzésprogramjukhoz és online is részt vehessenek az órákon. Továbbá rugalmasságot is kérünk tőlük a vizsgák időpontjait illetően is, és bízunk abban, hogy olyan képzéseket is elindítanak, amik érdekesek lehetnek a sportolók számára. Mi pedig azt kínáljuk, hogy különböző kutatásokban, sporttudományos projektekben, akár nemzetközi szinten is partnereik leszünk.” – részletezte Borbola István.

Hozzátette, hogy hosszú távon a BRSE nemcsak akkreditált akadémiává, hanem módszertani központtá szeretne válni, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy sporttudományos kutatásoknak és módszertani javaslatok kidolgozásának a műhelyeként is funkcionáljon a klub.

„Feltett szándékunk, hogy az egyetemek segítségével oktatási, kutatási projekteket tudunk majd megvalósítani, legyen szó sport- és teljesítménydiagnosztikáról, vagy analitikáról, sportegészségügyi feladatokról.”

További programok »

Sport

Újra előnyben a BRSE a bajnoki negyeddöntőben – galériával

A Swietelsky-Békéscsaba 3–0-ra nyert az UTE ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttese így ismét vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A találkozót Boskó Ágnes, a vendégek feladójának súlyos sérülése árnyékolta be.
2024. február 25. 20:06
FEL