Nem védi meg értékeinket a plédszéf – strandtippek a rendőrségtől

2024. július 10. 11:34 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A nyári időszak elsősorban a kikapcsolódásról, a gondtalan időtöltésről szól, ugyanakkor ha nem vagyunk kellően körültekintőek, akkor kellemetlen helyzetbe is kerülhetünk a vízpartokon. Az őrizetlenül hagyott pléd- vagy törtölközőszéf ugyanis nem védi meg az értékeinket, míg mi a fürdőzünk.

"Szerinted vannak a strandon varázslók?" – teszi fel a kérdést közösségi oldalán a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Egy humoros, mégis elgondolkodtató videóval szeretnék a lakosság figyelmét felhívni arra, hogy mindenki gondoskodjon értékeiről. 

Az Árpád Gyógy- és Strandfürdő munkatársai is azt tapasztalják, hogy sokan bíznak abban, hogy ha törölközőnek vagy plédnek álcázzák értékeiket, akkor idegenek nem nyúlnak a táskáikhoz. Ugyanakkor vannak, akik a biztonságosabb megoldásokat részesítik előnybe. Dajka Renáta például egy vízhatlan, nyakba akasztós tokot használ, hogy úszás közben se kelljen őrizetlenül hagynia a telefonját és a pénzét. Mint mondja, a vízhatlan tároló két éve tökéletesen ellátja feladatát, a tárolóba bele tudja pakolni az összes szükséges értékét, anélkül, hogy azokat egy csepp víz érné.

Az ilyen egyéni megoldásokon felül a békéscsabai fürdő is lehetőséget biztosít  látogatóinak arra, hogy biztonságos helyre, az öltözőszekrényekbe tudják elzárni értékeiket. Összesen közel 500 ilyen számzáras szekrény áll a látogatók rendelkezésére a fürdő két épületében. 

Arról már Zsadon Endre igazgató beszélt, hogy mindenki egyénileg állíthatja be a kiválasztott öltözőszekrény négyjegyű kódját. Az Árpád fürdő vezetője hozzátette: minden öltözőben felügyeletet is biztosít a létesítmény.

– Beköszöntött a nyár és érezhetően megnőtt a fürdő forgalma. Ugyanakkor ha körbenézünk, most is nagyon sok törölközőt látunk leterítve, amelyek, szemben a számzáras szekrényekkel, nem a biztonság zálogai – hangsúlyozta Zsadon Endre. Hozzátette: amennyiben a fürdőzők mégis úgy döntenek, hogy nem veszik igénybe az öltözőszekrényeket, akkor a társaságból legalább egy ember mindig vigyázzon a vízparton hagyott értékekre.

A rendőrség a leparkolt autókkal kapcsolatban is megosztotta intelmeit.

– Aki gépjárművel érkezik a strandra az mindig a kijelölt parkolóhelyen álljon meg, és a gépkocsi utasterében ne hagyjon jól látható helyen dolgokat, a járművet pedig minden esetben zárja be. Nagyobb értékű dolgokat, amennyiben nem feltétlenül szükséges, ne vigyünk ki magunkkal a strandra – foglalta össze a legfontosabb teendőket Bátkai Miklós címzetes rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési osztályának munkatársa.

 

Galéria

További programok »

FEL