Nem tudta elfogadni a szakítást, közel ötszázszor hívta fel volt élettársát

2019. április 15. 10:30 | behir

A Békéscsabai Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette és további négy másik bűncselekmény miatt emelt vádat egy 48 éves békéscsabai férfival szemben, aki nem tudott beletörődni a szakításba, ezért gátlástalanul és erőszakosan zaklatta volt élettársát.

A vádlott és a sértett nő 2012 és 2016 között voltak élettársak, kapcsolatuk megszakadása után a nő egy új pát talált. A férfi  nem fogadta el a szakítást, zaklatás miatt már 2017-ben büntetőeljárás indult ellene. Ennek ellenére zaklató magatartásával 2018-ban sem hagyott fel, a nő mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott, rendszeresen, tartósan és erőszakosan háborgatta őt – írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

A vádlott 2018. augusztus elejétől szeptember közepéig 482 alkalommal hívta fel a nőt, volt olyan, hogy két nap alatt 175 alkalommal. 2018. év nyarán többször ittasan állított be a nő békéscsabai lakásához és a ház elé, a kaputelefonban vagy a lakásajtó előtt botrányt csinált, hangosan kiabált, szidalmazta a nőt és élettársát.

Egyik alkalommal, amikor a sértett résnyire nyitotta a bejárati ajtót, a vádlott a biztonsági láncot elszakítva bejutott a lakásba. A vádlott kivette a sértett kezéből a telefonját, hogy ne tudjon segítséget hívni, az ágyra lökte a nőt, lefogta, a lábát csavargatta.  Máskor levizelte a bejárati ajtót.

Ahányszor meglátta a sértettet vagy jelenlegi élettársát az utcán, a vádlott hangosan szidalmazni kezdte őket, veréssel, megöléssel vagy az utcán parkoló autójuk megrongálásával fenyegetve őket. Előfordult olyan is, hogy az utcán volt élettársát leköpte, máskor szitkozódások közepette odalépett a hozzá, megfogta és megszorította a csuklóját, amikor pedig a sértett igyekezett menekülni, a táskája pántját fogta meg, ami a dulakodás közben elszakadt. A vádlott a sértett élettársát is hasonlóan inzultálta, megragadta a ruházatát, maga felé húzta, megfojtással fenyegette. A sértett élettársa ezen rendszeres zaklatások miatt kezdett magánál bors-spray-t hordani.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a férfival szemben folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, magánlaksértés vétsége, könnyű testi sértés vétsége és tettleges becsületsértés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL