Részegen fenyegetőzött a békéscsabai kórházban – Vádat emeltek ellene

2019. augusztus 22. 10:14 | behir

A Békéscsabai Járási Ügyészség zaklatás, becsületsértés és garázdaság miatt emelt vádat egy 37 éves békéscsabai férfival szemben, aki 2018 szeptemberében a békéscsabai kórházban ittasan megfenyegette és sértegette az ellátását végző ápolónőt.

A mentőszolgálat a férfit 2018. szeptember 1-jén a késő délutáni órákban magatehetetlen, járásra képtelen, ittas állapotban szállította a békéscsabai kórház úgynevezett fektető részlegébe. A férfi 22 óra körül agresszívvé vált, őrjöngeni kezdett, a személyzettel kritikátlanul viselkedett, ezért a kórház rendőri segítséget kért, közreműködésükkel sikerült a férfit megfékezni. A férfi éjfél előtt ismét dühöngeni kezdett, az ápolónőt gépkocsijának felgyújtásával fenyegette és becsmérlő, megalázó jelzőkkel illette. A férfit végül csak nyugtató injekcióval tudták lecsendesíteni – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi 2018. október 19-én délután egy békéscsabai italdiszkontban kiabált és az anyját szidalmazta egy vevőnek, aki rászólt amiatt, hogy hangosan káromkodott, miután nem találta meg a pénzét a táskájában. A vádlottat az anyjának szidalmazása miatt a vásárló kis erővel egyszer tarkón ütötte, aki erre visszaütött, majd a távozó férfi után ment, akinek két alkalommal a gépkocsijába rúgott. A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. 

A Békéscsabai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfit személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével, becsületsértés vétségével és az utóbbi cselekmény miatt garázdaság vétségével vádolja. Amennyiben a férfi beismeri a bűncselekmény elkövetését, úgy vele szemben közérdekű munka kiszabását indítványozza a járási ügyészség, tagadása esetén azonban végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre számíthat

További programok »

FEL