Nem tudta elfogadni a szakítást, zaklatta, fenyegette ex-kedvesét egy férfi

2021. december 2. 08:34 | behir.hu

Volt élettársa sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabásra tett indítványt egy 26 éves büntetett eléletű budapesti illetőségű, de sarkadi tartózkodási helyű férfival szemben.

A férfi és a sértett, sarkadi nő 2018-tól 2020 szeptemberéig éltek élettársi kapcsolatban, ám a kapcsolatuk megszakadt, amit a férfi nehezen fogadott el. A vádlott a szakítás után két hónapon át fizikai erőszakkal fenyegette a sértettet, ezért a Gyulai Járásbíróság idén májusban 200 óra közérdekű munkára ítélte.

A férfi a büntetőeljárás alatt is zaklatta volt élettársát: áprilisban több alkalommal megjelent a sértett sarkadi lakóházánál, ekkor ki akart békülni a sértettel, ám a nő ezt nem akarta. A férfi agresszívvé vált, megfenyegette, hogy megöli, „baltával szétüti a fejét”, illetve szétveri a házát. A férfi telefonon is háborgatta a nőt: 20 napon át napközben és éjszaka összesen 932 hívást kezdeményezett az irányába. Július elején, egy késő este ismét megjelent a sértett lakóházánál és szóváltásba keveredett vele, majd egy kezében tartott pólóval megcsapta a sértett fejét. A terhelt fenyegetései a sértettben komolyt félelmet keltettek, mert tartott attól, hogy fenyegetéseit a férfi beváltja.

További programok »

FEL