Életveszélyesen megfenyegette a polgármestert, mert letiltották az oldaláról

2022. július 5. 19:05 | behir.hu

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki életveszélyesen megfenyegette az egyik kisváros polgármesterét.

A férfi április 19-én délelőtt jelent meg egy Békés megyei kisváros polgármesteri hivatalában feldúlt állapotban, mert sérelmezte, hogy a polgármester őt és feleségét letiltotta a közösségi oldaláról, ezért nem értesül onnan a település aktuális híreiről. A férfi a polgármestert azért kereste, hogy őt emiatt számonkérje, ezért a hivatalban hangosan elkezdte kiabálni a sértett keresztnevét. A kiabálásra a sértett kiment az irodájából, ekkor a terhelt megállt vele szemben és kérdőre vonta őt a letiltás miatt, illetve sérelmezte, hogy nem értesül így a település híreiről és hátrányos megkülönböztetés éri a roma származása miatt.

A terhelt közben folyamatosan szidalmazta és provokálta a sértettet, „csicskának”, „buzinak”, „senkinek” nevezve őt. A terhelt a sértettől kb. 50-60 centiméter távolságból tett egy fejelő mozdulatot is a sértett felé azért, hogy őt megfélemlítse. Ezt követően a terhelt többszöri felszólításra elindult a kijárat felé, ennek során azzal fenyegette meg a polgármestert, hogy „több ilyen embert is tett már el láb alól, mint ő.”

További programok »

FEL