Nem borult fel senki bioritmusa

2019. szeptember 8. 16:09 | Sipos Gábor

A szombat éjszakai eső után nem kellett köpönyeg a vasárnapi fesztiválhoz. Kellemes, napsütötte, késő nyárias időjárás mellett válhatott a nézelődő a közösség tagjává. A rendezvény az évekkel ezelőtti szemléletét megváltoztatva a civil közösségre helyezte a hangsúlyt.

Az első Bioritmus fesztivál hat évvel ezelőtt rendezték Békéscsabán, a Széchenyi ligetben. Kis kihagyás után a fesztivál most újraéledt, de ezúttal változik az alapküldetése. A szervezők már nem csak nézelődőket várnak, hanem cselekvő résztvevőket is – tájékoztatott Pócsi Gabriella.

– A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület több, mint 6 évvel ezelőtt társszervezésben vett részt az első Bioritmus fesztivál létrehozásában. Most az újraélesztett rendezvény 45 civil szervezetet mozgósított. A rendezvény tartalmában kicsit változott, hiszen most kifejezetten a közösségek, a helyi civil szervezetek állnak a fesztivál középpontjában – emelte ki a vidékfejlesztési szakértő.

 

 

A rendezvényen helyt kapnak a tánccal, zenével, kézművességgel vagy a főzéssel foglalkozó civil szervezetek, társaságok. Jól megfér egymás mellett az óriástakaró és a mákos kukorica vagy a fából készült körhinta is. A szervezők egy kifejezetten "sztármentes", családoknak szóló, a közösségekre építő fesztivált szerettek volna létrehozni, erről már Garay Éva, a fesztivál közösségszervezője beszélt.

– Fontosnak tartjuk azt, hogy közösségben lenni jó. Nagyon sokan vannak azok, akik nem ismerik a békéscsabai közösségeket, formális és informális közösségek vannak és szerveződnek. Az egyik célunk az, hogy azok, akik kilátogatnak hozzánk a programra, megtalálják azokat a közösségeket, ahová tartozni szeretnének – jelezte a szervező.

A Bioritmus fesztivál látogatottsága a vasárnapi délutánra meghaladta a szervezők elképzeléseit. Garay Éva a következő évben is hasonló érdeklődésre számít, hozzáfűzve, hogy a rendezvényre érkező ne csak nézője legyen a programnak, csatlakozzon a közösséghez, legyen cselekvő.

 

 

 

 

 

A program a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú “Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” című projekt keretében valósult meg.

További programok »

FEL