Nehezebb szakasz után – olvasónk írása

Csabacsűdre érkezett a megye futás.

Csabacsűdre érkezett a megye futás.

A megye futás nyolcadik napján félórácskát késtünk mi kerékpáros kísérők műszaki okok miatt. Ma ismét velünk tartott Lexi, a futó kutya. Már Csárdaszállás után jártak a futók mikor utolértük Őket. Futónagykövetünk Tóth László mosolyogva fogadott minket. Vagyis kipihenten vidáman állt ismét a mai 48 kilométeres útnak. De milyen útnak? A Csárdaszállás és Gyomaendrőd közötti 13 kilométer egyhuzamban elég soknak tűnt. Főleg, hogy időnként igen kemény szél fújt. Gyomaendrődön sok kedves gyerek fogadta a csapatot a város táblánál, majd kísérte futva a hivatalhoz. Ott Toldi Balázs polgármester és Pacsika György járási hivatalvezető köszöntötte Tóth Lászlót, majd Laci is rövid beszédet mondott a sport és az egészség fontosságáról. Frissítés és rövid pihenés után a város tábláig elkísérték a nagykövetet a gyerekek.

Innen tovább indultunk Szarvas felé az idő egyre jobban melegedett. Ez egy 24,5 kilométeres nagyon hosszú és elég unalmas út. Több mint egy félmaraton! Útközben csatlakozott több futó is. Miután megérkeztünk Szarvasra, idő előtt! Érdeklődtem Lacitól, hogy van? Erre ő: Egy kicsit talán nehezebb volt ez a szakasz, de amúgy nagyon jól! Kedves Laci, minden elismerésem nagyon büszke vagyok Rád! Szarvas határában ismét várták a hírnököt, majd a hivatalba futottak, ahol kedvesen megvendégelték a csapatot és Tóth László interjút is adott a helyi sajtónak.

Nem időzhettünk sokat, mert indulni kellett Csabacsűdre, ahol 125 gyermek várta a futónagykövetet és csapatát. Ott is futottak egy rövid távot a kicsikkel. Mindenkinek gratulálok, minden elismerésem a futóknak! Szombaton 14.30-kor érkezik Békéscsaba főterére Tóth László! Gyertek el minél többen a fogadására! Ekkorra futja le az 514 kilométert! Mi nagyon büszkék vagyunk Rá! Nem kis dolgot tesz azért, hogy hangsúlyozza az egészség és a sport fontosságát! 

Megyeri Ágnes

Megosztás: