Negyven szakmában több mint 600 diák indul a szakma kiváló tanulói versenyen

2021. március 3. 18:12 | behir

Idén Békés megyéből 40 szakmában 603-an jelentkeztek a Szakma Kiváló Tanulói Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi írásbeli válogatóira.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével szervezi a megmérettetést, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett, hatályos egészségügyi és járványügyi szabályok, intézkedések betartása mellett. Figyelnek a távolságtartásra, a maszkhasználatra, a megfelelő szellőztetésre, továbbá kézfertőtlenítőt biztosítanak, maximalizálják az osztálytermi létszámot – derül ki a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara BMKK) közleményéből.

Az írásbelik hagyományosan január első napjaiban zajlottak volna, ám a járvány miatt március 1-jén kezdődtek és a második fordulók, az úgynevezett válogatók elmaradnak.

A BMKK a 10 fő/terem szabály betartása miatt 6 helyszínen szervezi a versenyt: a kamara két épületében, a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban és a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában.

Az MKIK a döntőt az eredeti időpontban és helyszínen tervezi megrendezni, kivéve azokat a szakképesítéseket, amelyeknél a Hungexpo területén nem biztosítható a teljes szakmai vizsga alóli mentesség, ezeket várhatóan külső helyszíneken bonyolítják. Vannak tehát még nyitott kérdések, de ami biztos: aki az előválogatón egy bizonyos szint fölött teljesít, jeles osztályzattal mentesül az írásbeli szakmai vizsga alól.

Gazdaság

Tállai András: áprilisban is jár a katásoknak a kedvezmény

Márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak. Az adómentesség 10 milliárd forintot hagy az április elejéig zárva tartó üzleteknél, szolgáltatóknál, a vendéglátásban, a turizmusban, a szabadidő ágazatban tevékenykedő kisvállalkozásoknál - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.
2021. április 14. 13:38
FEL