Négyen távoztak, négyen érkeztek - Alakul a Békéscsaba 1912 Előre játékoskerete

2019. június 26. 11:36 | behir

Négy új játékos érkezését jelentette be a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapata. Faragó Tomás, Farkas Márk, Károly Bálint és Kovács Ádám Tibor is a liláknál folytatja pályafutását a következő szezonban.

Az új szakmai stáb – szinkronban a klub filozófiájával és a vezetőség elképzeléseivel – igyekszik olyan módon megerősíteni első csapatunk keretét, valamint pótolni a távozókat, hogy a Békéscsaba 1912 Előre továbbra is helyt tudjon állni a kifejezetten erősnek ígérkező másodosztályú mezőnyben – írja a csabai klub hivatalos oldala. Az egyesület vezetése ennek újabb lényeges állomásaként Bánfi Dominikkal, Kasik Ákossal és Papp Szabolccsal is profi szerződést kötött.

 

Farago Tomás (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

A Békéscsaba 1912 Előre négy új játékos érkezését jelentette be. A szlovákiai származású, kettős állampolgárságú Faragó Tomás tapasztalt támadó-középpályás, aki legutóbb a Dorog együttesénél szerepelt, ahol 73 alkalommal lépett pályára – ebből ötvenszer kezdőként.

 

Farkas Márk (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

Farkas Márk is Békéscsabán folytatja pályafutását, aki a Szeged-Grosics Akadémia mezét cseréli lilára. A 26 éves védő a Tisza Volán csapatánál kezdte pályafutását, majd a Honvédhoz került, ahol három éven keresztül nevelkedett, eddig összesen 296 mérkőzésen lépett pályára, ebből 250 alkalommal kezdőként.

 

Károly Bálint (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

Károly Bálint Tiszakécskéről érkezik és a középpályát erősítheti majd. A 26 éves játékos a zalaegerszegi kezdetek után megfordult a Videoton, a Puskás Akadémia, a Sopron, valamint a Pécs együtteseinél. Karrierje folyamán összesen 311 mérkőzésen lépett pályára és 100 gólt szerzett.

 

Kovács Ádám Tibor (Fotó: Békéscsaba 1912 Előre)

 

A csabaiak a középső-támadó pozícióba igazolták Kovács Ádám Tibort, aki Mosonmagyaróvárról tette át székhelyét a Viharsarokba. A 28 éves játékos a Honvéd akadémiáján kezdte pályafutását, majd több csapatnál is szerencsét próbált, eredménylistáján 248 mérkőzés és 48 gól szerepel.

A liláknál nemcsak az érkezők, hanem a távozók névsora is alakul. Gránicz Patrik - Boér Gábor vezetőedzőhöz hasonlóan - az ETO FC Győrhöz távozott. Szatmári István eddig kölcsönben szerepelt az Előrében, a másodosztályba kieső MTK most visszarendelte a támadót. Viczián Ádám a Vasashoz távozott, míg Vólent Rolanddal nem hosszabbított szerződést a klub. Mezei Szabolcs sorsa még kérdéses, mivel az egyesület vezetése a középpályást szeretné továbbra is Békéscsabán tartani, ezért ügyében még folynak az egyeztetések - zárul a csabai klub közleménye.

 

 

További programok »

FEL