Negyedik alkalommal rendeztek Kora PICniket Gyulán

2022. június 25. 13:12 | Papp Ádám Sándor

Negyedik alkalommal rendezte meg a gyulai Kora PICniket a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal együttműködésben szombaton, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont parkjában. Az eseményen többek között szórakoztató programokkal, tanácsadással és egészségügyi szűrésekkel várták a családokat.

Immár hagyomány Gyulán, hogy június végén a koraszülöttmentő-autó üzembehelyezésének születésnapjához közelítve egy családi napot szerveznek az Almásy-kastély parkjában. A kezdeményezés négy évvel ezelőtt indult útjára azzal a céllal, hogy a koraszülött közösséget összehozza, egy jó hangulatú délelőttöt töltsenek el, beszélgessenek és megosszák egymással történetüket.

– Nekem például HELLP-szindrómám volt, így a 33. héten egy életmentő császármetszéssel meg kellett szakítanunk a terhességet. Egy hónapot voltunk Gyulán a PIC-en, rengeteg segítséget kaptunk, illetve bent a kórházban az ápolónők nagyon kedvesek és mindenben segítettek. Később a koramentorházban lelki segítséget kaptunk, valamint gyógytornával segítették a kislányom mozgásfejlődését – árulta el a behir.hu kérdésére Rafael-Zsigmond Annamária.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik adományukkal, munkájukkal segítik a civil szervezet mindennapi, életmentő munkáját.

– A mentőautó indulása óta közel 600 gyermeknek tudtunk segítséget nyújtani és 74 ezer kilométert tettünk meg, bőven van feladat. Köszönöm a munkatársaimnak, főleg a nővéreknek, akik önzetlenül dolgoznak, továbbá az önkéntes gépkocsivezetőknek és mindenkinek, aki segít nekünk. Nagy összefogással tudtuk megvásárolni a mentőautót és továbbra is nagy összefogással tudjuk azt üzemeltetni – hangsúlyozta dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

A város polgármestere arról beszélt, hogy a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány és a Korábban Érkeztem Alapítvány gyulai munkássága országosan is példaértékű. Görgényi Ernő kiemelte, hogy óriási összefogás van a városban, a megyében a koraszülött gyermekek és szüleik megsegítése érdekében, de a jövőben szeretnék tovább bővíteni a lehetőségeket.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter 19 millió forint támogatást nyújtott az alapítványnak. Ebből az összegből sikerült megvásárolni a Bodoky majorban azt az ingatlant, amelyben egy korapark lesz kialakítva – hangsúlyozta a városvezető.

A Kora PICnic családi napon a gyerekek különböző ügyességi és kézműves foglalkozáson vehettek részt. A jelenlévő családok, fiatalok továbbá megtekinthették a felszerelt Viharsarki Koraszülöttmentő-autót, de az egyesület új csomagszállító autóját is, amellyel a rászoruló családoknak segítenek eljuttatni adományokat, különböző eszközöket.  

Galéria

További programok »

FEL