Négy szettben nyert és előnyben a BRSE a kupaelődöntőben - galériával

2023. február 12. 20:45 | Kovács Dávid

A Swietelsky-Békéscsaba 3-1-re nyert hazai pályán a Kaposvári NRC ellen a női röplabda Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttesének a visszavágón két szettet kell nyernie ahhoz, hogy bejusson a fináléba.

SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA–KAPOSVÁRI NRC 3:1 (11, -16, 16, 17)
Magyar Kupa-elődöntő, 1. mérkőzés, Békéscsaba, 950 néző. Vezette: Dr. Árpás, Bátkai-Katona.
BÉKÉSCSABA: Drpa 17, Vasileva 13, Glemboczki 10, Bodnár 16, Pintér 7, Bagyinka 1. Csere: Molcsányi (libero), Aktas 2, Oliinyk. Vezetőedző: Tóth Gábor.
KAPOSVÁR: Godó 5, Maggioni 4, Szedmák 19, Ubavic 14, Bodovics 3, Gyimes 3. Csere: Rády (libero), Radnai Lili, Renko Ilic, Radnai Luca. Vezetőedző: Vincent Lacombe.

A Vasas-elleni alapszakasz-rangadót a két Kaposvárral szemben vívott kupaelődöntős összecsapás foglalja keretbe. A csabai és a somogyi együttes az utóbbi időben több alkalommal is találkozott az elődöntőben valamelyik hazai sorozatban, a párharcokból rendre a viharsarkiak kerültek ki jobban, akiknek most is ez volt a céljuk.

Nagyszerűen kezdett a BRSE, Bodnár Dorottya nyitásai mellett villámrajtot vett, a vendégek 9-0 után szerezték meg az első pontjukat. A folytatásban Pintér Andrea is beszállt a pontgyártásba, a vendégek lassan érkeztek meg a mérkőzésbe. A Kaposvár vezetőedzője, Vincent Lacombe reklamálásért egy sárga lapot is kapott, de csapata nem tudta szorossá tenni az első játszmát (25-11).

A második szettet a KNRC nyitotta jobban, 5-0-ra ellépett ellenfelétől. A BRSE ugyan próbált zárkózni, de az egyenlítés nem sikerült, Tóth Gábor először időkéréssel próbálkozott, majd cserélt is, betegsége után Ceyda Aktas visszatérhetett a pályára. A házigazda több hibával játszott, a somogyiak Szedmák Réka vezetésével magabiztosan használták ki a hazai csapat hullámvölgyét (16-25).

A harmadik etap elején kiegyenlített küzdelem folyt a pályán (8-7). Ezt követően a házigazda tudott ritmust váltani, pillanatok alatt ötre nőtt a különbség. Nagy mezőnymunkát végzett a Békéscsaba, Bagyinka Fanni többek között egy másodikra áttett labdával villant. A szetthajrában Marta Drpa juttatta szettlabdához csapatát, a másodikat kihasználva pedig ismét a kétszeres kupagyőztes vezetett (25-16).

A negyedik játékrész elején Glemboczki Zóra két blokkal lendített a csapaton, Vincent Lacombe pedig gyorsan magához hívta csapatát (6-2). A Békéscsaba nem lassított, a Kaposvárnak pedig másodszor már nem volt esélye az egyenlítésre. A vendégek ugyan produkáltak egy 6-0-s sorozatot, de ez még csak ahhoz sem volt elég, hogy szoros legyen a szett végjátéka. A második meccslabdát Ralitsa Vasileva értékesítette, így a Békéscsaba 3-1-re nyerte az elődöntő első mérkőzését.

A találkozót kedden 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n. A visszavágót február 22-én 18 órától rendezik Kaposváron, ahol Tóth Gábor együttesének két szettet kell megnyernie a döntőbe jutáshoz.

 

Galéria

 

Így látták a vezetőedzők

 

Tóth Gábor: Az eredménnyel elégedett vagyok, hiszen nagy lépést tettünk a kupadöntő felé, de természetesen még nem lefutott a párharc, hiszen Kaposváron is szükségünk lesz minimum két szettre. A második játszmában beragadtunk egy állásba, ez nem túl biztató a jövőre nézve és ezen dolgozunk kell, illetve szükséges csiszolnunk a centertámadásainkon, de látjuk, hogy hová kell elérnünk.

Vincent Lacombe: A jobb csapat nyert ma, nincs ebben semmi meglepetés. A Békéscsaba komplettebb együttes tehetségben, technikában és sok minden másban, ezért is érdemelték meg ma a győzelmet.

 

 

További programok »

FEL