Ne nevessen, ma van a WC világnapja

2018. november 19. 14:16 | behir

A WC Világnapját az ázsiai alapítású Toalett Világszervezet 2001-ben rendezte meg először. A céljuk az volt ezzel a kezdeményezéssel, hogy a szennyvízkezelés, a szennyvízelvezetés és a higiénia fontosságára irányítsák a figyelmet - legalább egy nap erejéig.

A Magyar Víziközmű Szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: az ENSZ 2013 óta minden évben november 19-én nemzetközi kampányban igyekszik felhívni a figyelmet a WC használat, a szennyvíztisztítás és a szennyvízelvezetés fontosságára.

Az UNICEF és a WHO 2017-ben elkészített közös jelentéséből kiderült, hogy tisztítatlanul, mindenféle kezelés nélkül kerül a természetbe a világon keletkező szennyvizek 80%-a; hogy a világ népességének 60%-ának vagy nincs az otthonában WC, vagy nem jut olyan toaletthez, amely biztonságosan vezeti el a keletkező szennyvizet; körülbelül 850 millió ember egyáltalán nem jut WC-hez, tehát a természetben végzi el szükségleteit, valamint, hogy 1,8 milliárd ember olyan vizet fogyaszt, amely nincs megfelelő módon tisztítva! Sajnálatos tény az is, hogy a szennyvízkezelési hiányosságok miatt több százezer ember veszíti életét minden évben. Nincs jól ez így! Ne menjen ez így tovább!

A Magyar Víziközmű Szövetség kiemelt feladatának tekinti azt, hogy zászlós hajója legyen azoknak a kezdeményezésnek, amelyek során a környezettudatosságra, a környezetvédelemre, a vízkincs megóvásának fontosságára és a szennyvízelvezetés kiemelt szükségességére irányul a figyelem!

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL