Naponta 9 ezer új androidos vírus bukkan fel

2017. április 17. 08:16 | behir.hu

Robbanásszerűen terjednek az Android operációs rendszerre írt kártékony programok. A G DATA kiberbiztonsági cég tavaly 3,2 millió

A G DATA kiberbiztonsági cég tavaly 3,2 millió új androidos kártevőt vett nyilvántartásba, ami 40 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az új vírusok megjelenésének üteme szédületes: míg 2011-ben csupán négyezer kártékony kódot fedeztek fel a biztonsági cégek, 2013-ra már milliós nagyságrendről beszéltek.

A növekedés hátterében az Android népszerűsége áll, ami most olyan erős, hogy napjainkban az internetezőket vizsgáló mérés alapján már nem a Windows a világ legnépszerűbb operációs rendszere.

Jelenleg naponta kilencezer új androidos kártevő jelenik meg, aminek kapcsán a G DATA arra figyelmeztet, hogy érdemes az androidos telefonokra vírusvédelmet telepíteni, a vállalatok esetében pedig vírusvédelmet is tartalmazó mobileszköz-menedzsment szoftvert bevezetni.

forrás: hvg

További programok »

Világ

Kiemelt figyelem irányul a távoli kontinensekről érkező konténerekre

Fokozott elővigyázatosság és ellenőrzés indokolt a távoli kontinensekről, országokból (pl. Kína) érkező tengeri konténerek esetében. Ezen szállítmányok (pl. kő- és fémáruszállítmányok) fa csomagolóanyagai ugyanis komoly ‒ főként növényegészségügyi ‒ kockázatot jelenthetnek a környezetünk egészségére.
2024. június 13. 06:22
FEL