Nagylelkű adomány: új kutyaházakat kapott a csabai menhely

2017. szeptember 3. 11:50 | Zsíros András

Nem hittek a fülüknek a Csabai Állatvédők tagjai, amikor hírt kaptak egyik német partnerüktől, az Animals United csapattól, hogy ötven darab hőszigetelt, éleken fémmel védett kutyaházat kapnak menhelyen élő kutyáik. A hír azonban igaz, sőt a házak egy része összeszerelve, lefestve már a helyükre is került – számolt be Facebook-oldalán az egyesület.

A nagylelkű adomány egy német házaspárnak köszönhető, akik egy nap több négylábút láttak sétáltatás közben. Szóba elegyedtek a gondozóval, aki elmondta, hogy az állatok korábban magyar menhelyen éltek. A házaspárt annyira meghatotta az ebek története, hogy elhatározták, segítenek.

Lengyelországban kutyaházakat gyártattak, majd kamionnal eljuttatták azokat a békéscsabai menhelyre. Miután képes beszámolót kaptak az adomány érkezéséről, és láthatták az összeszerelt házakat, úgy döntöttek, még további száz darabbal ajándékozzák meg az itt élő állatokat.

További képek a Csabai Állatvédők albumában.

További programok »

Itthon

Takács Árpád koordinálja a Békés megyei gázkitermeléssel összefüggő feladatokat

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé, valamint kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánította a Békés megyei Nyékpuszta nem hagyományos földgázmező további kutatását, fejlesztését célzó Corvinus projektet. Orbán Viktor miniszterelnök a beruházással összefüggő kiemelt jelentőségű ügyekben a koordinációs feladatok ellátására Takács Árpád Békés megyei főispánt jelölte ki.
2022. augusztus 12. 19:39
FEL