Nagy küzdelem vereséggel a MEVZA-ban

2017. január 16. 20:19 | behir.hu

A bravúros szerbiai kirándulást követően néhány nappal a hétközi MEVZA kupa soros fordulójában ezúttal a szlovák BVK Bratislava volt a BRSE ellenfele. A pozsonyi csapat azzal a nem titkolt céllal utazott a viharsarokba, hogy megnehezítse Soós Nikiék dolgát.

A hétfői nap és a tv közvetítés ellenére ismét sok csabai, mintegy 1000 szurkoló látogatott ki a városi sportcsarnokba, hogy személyesen élvezhesse a játékot. Nos az első játszma nem a papírformát igazolta... legalább is az eleje. Nagyon összeszedett játékot mutatott be a vendégcsapat, nem hagyta kibontakozni a BRSE lányokat. 4-7, majd 10-13 volt az állás, ekkor segített az időkérés, először egyenlítettek a viharsarkiak, majd öt pontos előnyre tettek szert (18-13!). Sokan gondolhatták, innentől kezdve sétagalopp lesz begyűjteni a maradék pontokat. Nos a vendégek az ukrán Trach ponterős játékának is köszönhetően előbb szívós munkával ledolgozták a hátrányt, majd a nap legszebb labdamenetével meglepetésre hozták is a játékot két ponttal (23-25). Érdekesség, hogy kiélezett helyzetben, az etap végén, tétmeccsen először játéklehetőséget kapott a BRSE-ben Anna Nazarenko is.

A második rész egészen magas színvonalat hozott, nagyon szoros csatával. A hosszú labdameneteket csak egy-két rossz nyitás törte meg, egyébként nem lehetett panasz a látványra. 14-14-nél aztán robbantottak a hazaiak, a zsinórban megszerzett öt pont bizakodásra adott okot (19-14). A pozsonyi lányokat azonban nem lehetett a mai nap leírni, 23-23-nál utolérték a házigazdákat! Sőt! 24-25-nél játszmalabdához jutottak. Nagyon izgalmas lett a vége, Tálasék visszavették az előnyt, 26-25-re vezettek, de nem tudták hozni a pontot. A vendégcsapat hatalmasat küzdve ismét nyert (26-28), növelve ezzel az előnyét, már 0-2 állt az eredményjelzőn.

A harmadik játékban sem változott semmi. Nagyon egymásnak feszültek a csapatok most is, talán a csabai lányokon lehetett érezni némi bizonytalanságot, ami a két korábbi sikertelen befejezés miatt érthető is volt (6-8). Ez az érzés szerencsére azért nem tartott nagyon sokáig, sikerült hamar ledolgozni a hátrányt, és ezt követően folyamatosan felőrölni az ellenfelet. A Szakmáry-Soós-Matic tengely mindhárom játékosa 10 pont fölé került, és a csapatnak is futott a szekér ekkor. Kivételesen a nagy küzdő ellenfél most nem tudott fordítani (25-16), meglett a szépítés, 1-2-vel fordulhattak a csapatok.

Nem sikerült a lélektani előnyt kihasználni, pocsékul indult a negyedik etap, Nedeljkovic mester 3-7-nél kénytelen volt időt kérni. Nem nagyon segített, a szlovák csapat tovább növelte az előnyét, 4-11 volt oda. A közönség űzte-hajtotta a lányokat, akik igyekeztek felülkerekedni az észre vehető fásultságon, faragtak a hátrányból, a második technikai szünetnél 13-16-ot mutatott az eredményjelző. Utolérni az ellenfelet azonban már nem maradt erő. 22-23-as vendégvezetésnél meg felcsillant a remény, de ez az este végül zátonyra futott. 23-25 lett a negyedik szett vége, kialakitva ezzel az 1-3-as végeredményt.

A szlovák csapat tagjai, saját bevallásuk szerint is az idény legjobb játékával rukkoltak elő, amivel meglepték a BRSE-t. Szerda este 18 órától lehet javitani, az ellenfél nem lesz könnyebb, a cseh Olomouc következik.

Szegedi Zsolt

FEL