Múzeumozz Otthonról - Online látogathatók a Munkácsy Mihály Múzeum tárlatai

2020. április 7. 15:14 | Csiffáry Zsuzsanna

A Munkácsy Mihály Múzeum hivatalos oldalán online kiállítás segíti a pedagógiát és a kultúra közvetítést. Jelenleg Balázs Irén textil munkásságát, Ritók Lajos tárlatát, valamint Egyszer volt, sosem volt címmel a régi, békéscsabai épületeket nézhetik meg az érdeklődők. A muzeológusok eközben home office-ban dolgoznak, a restaurátorok és régészek pedig az M44-es lelőhelyek cserepeinek válogatását végzik.

A világ vezető múzeumai is alkalmazkodnak a járvány okozta új helyzethez (nemrég összeszedtük a legérdekesebb tárlatokat, erről itt olvashatnak bővebben), egyre gyakrabban jelennek meg online kiállítások. Ando György, a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója elmondta, hogy a virtuális kiállítást folyamatosan frissítik, bővítik. A művészettörténészek a múzeumban eddig még nem látott fotókat tesznek közzé a legnépszerűbb közösségi oldalon, amelyeket történelmi háttéranyagokkal egészítenek ki. A restaurátor és régészet szakágak munkatársai a napokban az M44-es úthoz kapcsolódó lelőhelyek cserepeinek válogatását, ragasztását és mosását végzik.

A múzeumok igyekeznek tudatosítani az érdeklődőkben azt, hogy a múzeumpedagógia nemcsak a diákközönséget, hanem az összes korosztályt célozza – szögezte le Gyarmati Gabriella művészettörténész.

 

Galéria

További programok »

FEL