Munkáspárt: új alapszerződésre van szükség

2019. május 15. 17:23 | Szendi Rita

A Munkáspárt az egyetlen baloldali nemzeti ellenzéki párt Magyarországon – fogalmazott a párt elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Thürmer Gyula elmondta, hogy a Munkáspárt egyike annak a kilenc pártnak, amely indul az európai parlamenti választásokon. Mint mondta: 26 ezer aláírást sikerült összegyűjteniük a választás előtti időszakban. Az elnök a párt céljairól is beszélt, kiemelte: olyan változtatásokat szeretnének, amelyek a népet demokratikus ellenőrzéshez juttatják.

– Úgy éreztük, hogy az Európai Unió falai omladoznak, új megoldásokra, ötletekre van szükség. Ha ott leszünk az Európai Parlamentben, akkor kezdeményezni fogjuk az alapszerződés újratárgyalását. A mai alapszerződés alapján az Európai Unió problémáit nem lehet megoldani. Mi azt gondoljuk, hogy egy új szerződésben erősíteni kell a nemzeti önállóságot, a nemzeti szuverenitás elemeit – fogalmazott Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.

További programok »

Itthon

Ötödik alkalommal rendezték meg a Csabagyöngye Közösségi Gálát

A Csabagyöngye Kulturális Központ ötödik alkalommal rendezte meg közösségi gáláját. Az intézmény vezetése az intézményben kimagasló tevékenységet végző, az intézményt segítő személyeket, közösségeket, szervezeteket díjazta. A Csabagyöngye Kulturális Központ 2015-ben alapította a kitüntető díjakat.
2020. január 23. 21:23
FEL