Már 2018-ra gyúr a Munkáspárt

2017. január 28. 06:54 | Mikó Melinda

Huszonöt éve vagyunk és élünk - fogalmazott Thürmer Gyula. Olyan nagy pártok tűntek el azóta, mit az SZDSZ, vagy az MDF a Munkáspárt pedig létezik és létezni fog a jövőben is.​ A közelgő helyi, valamint az országos választásokra készülve fejtette ki a Magyar Munkáspárt politikai álláspontját Thürmer Gyula, a párt elnöke a békéscsabai Korzó téren.

 Három időközi választás lesz a közlejövőben, megyénkben. Sarkadon és Szarvason új képviselőt választanak a helyi lakosok.  Végegyházán Varchó István Gyula, polgármester halála miatt, új tisztségviselő személyéről dönt a település áprilisban.

– Sarkadon Új György elvtársunk indul. Szarvason Dallas Péter,  Végegyháza polgármester jelöltségéért pedig magam indulok - mondta el kérdésünkre Gál Ferenc megyei elnök.

A Munkáspárt mind helyben, mind országosan egyedül állít jelölteket. Nem szándékoznak senkivel sem koalícióra lépni. Úgy látják, hogy a jelenlegi politikai palettán egyik párt sem képviseli, a dolgozókat. A Munkáspárt a dolgozó emberek mellett a szegények mellett áll – hangzott el a találkozón. Hatalomra jutásuk esetén a magyar gazdaság fejlesztésére helyeznék a hangsúlyt. Sokkal több forrást biztosítanának az egészségügy és az oktatás számára – fogalmazott az elnök.

– Szeretnénk az emberek számára választási lehetőséget teremteni. Nem titkolt célunk természetesen az is, hogy a 2018-as parlamenti választásokra készüljünk. Ideje elgondolkodni az ország sorsán, ideje fölkészülnünk és az embereket is felkészíteni, hogy jól döntsenek jövőre.” - fejette ki véleményét Thürmer Gyula országos elnök.

 

FEL