Munkáspárt: A társadalmi igazságosság is a gazdagok különadóját diktálja

Magyarországnak stabilitásra és fejlődésre van szüksége, ennek az a feltétele, hogy az emberek azt érezzék: ha holnap felkelnek, akkor van munkájuk, olyan fizetést kapnak, amelyből meg tudnak élni – többek közt erről is beszélt a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula kedden, Békéscsabán.

Habár a párt Békés megye egyes számú választókerületében nem tudott országgyűlési képviselőjelöltet indítani 2018-ban (a megyében egyedül Orosházán van jelöltjük), pártlistáját azonban népszerűsíteni kezdte a megyeszékhelyen is. Ezért érkezett Békéscsabára Thürmer Gyula, aki 200 ezer forintos, adómentes minimálbért, 100 ezer forintos minimál-nyugdíjat, a 65 évnél idősebbeknek ingyen gyógyszert, a fiataloknak pedig garantált első munkahelyet ígért. A pártvezető kiállt amellett is, hogy növelni kell a szociális bérlakásállományt és amellett, hogy versenyképessé kell tenni a magyar társadalmat, vagyis az egészségügyre és az oktatásra fordított pénz dupláját kell költeni a két ágazatra.

A párt elnöke hangsúlyozta, hogy nem gondolkodnak ellenzéki összefogásban, véleménye szerint ugyanis akinek nem szerepel a programjában, hogy „fizessenek a gazdagok”, az nem baloldali párt – utalva ezzel Botka László korábbi szocialista miniszterelnök-jelölt kampányígéretére. Thürmer szerint el kell venni azoktól, akik meggazdagodtak az elmúlt három évtizedben, vagyis 45 százalékos egyszeri vagyonadót kell kivetni a milliárdosokra, véleménye szerint ezt követeli a társadalmi igazságosság is.

 „Mi nem tagadtuk meg soha a múltat, sem a meggyőződésünket, nem forgattunk köpönyeget, nincsenek korrupciós ügyeink és kiálltunk nagyon fontos nemzeti ügyek mellett, ezt pedig értékelik a választók”  – fogalmazott a politikus, aki hozzátette azt is, hogy pártja 57 egyéni választókörzetben indított jelöltet és bíznak abban, hogy átlépik az egyszázalékos küszöböt.

Megosztás:

Címke: , ,