A Munkáspárt is a NEM mellett voksol

2016. szeptember 14. 14:13 | Horváth Szabolcs

A népszavazás fontossága és a Munkáspárt megerősítése volt a témája Thürmer Gyula sajtótájékoztatójának Békéscsabán. A Munkáspárt elnöke szerint a népszavazás nemzeti ügy.

- Aki lebecsüli a népszavazást, az lebecsüli a demokráciát, aki lebecsüli a demokráciát az lebecsüli az emberek akaratát- ezekkel a szavakkal kezdte a sajtótájékoztatót a politikus.  

Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke szerint nem kell menekülteket befogadnia Magyarországnak, mert – mint fogalmazott - így is van probléma elég. Hozzátette: az októberi nem parlamenti választás lesz, majd 2018-ban kell a népnek megítélnie, hogy a kormány teremtett-e elég munkahelyet, elég olcsó-e a kenyér, egyáltalán jól élünk-e.

- Most arról van szó, hogy akarunk-e menekülteket, vagy nem akarunk, akarjuk-e, hogy az európai unió ránk erőltessen a megkérdezésünk nélkül menekülteket vagy nem akarjuk. És erre a kérdésre azt gondolom, hogy lehet választ adni. Hogy mi lesz október 2-a után meglátjuk. Én bízom benne, hogy az emberek többsége elmegy, tehát érvényes lesz a népszavazás, és az szinte biztos, hogy akik elmennek túlnyomó többségben nemet fognak mondani- nyilatkozta Thürmer Gyula a Magyar Munkáspárt elnöke. 

A pártelnök szerint az unió most úgy tálalja ezt a kérdést mintha Orbán Viktor lenne a gonosz és tőle kéne megszabadítani Magyarországot és Európát. Thürmer Gyula szerint a bevándorlás kérdése nemzeti ügy, ami valamennyiünket érinti. A jelenlévők közül sokan azt mondták, hogy elmennek szavazni, volt aki azt is elmondta miért.

- Hátrány ebből nekünk csak hátrányunk származna. Nekünk kéne eltartsuk őket, mert ha dolgoznának, vagy legalább meg lenne az akarat az megint más. De semmilyen hajlandóságot nem mutatnak, hogy dolgozni akarnának, csak követelnek, csak követelnek. De dolgozni....azt nem!- fogalmazott az egyik járókelő Bánlaki Andrásné. 

Thürmer Gyula arról is beszélt, hogy jelenleg Kelet- Európát, egyben Magyarországot is egyfajta stabilitás jellemzi, de mindez megroppanhat a menekülthullám miatt.

 

 

FEL