Munkahelyi elsősegély-nyújtó képzésen vehettek részt a vállalkozók

2019. december 5. 10:07 | Szilágyi Viktória

Jogszabály mondja ki, hogy a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni. Az ügy fontosságát jelzi, hogy hazánkban naponta átlagosan 65 ember sérül meg a munkahelyén, minden második napon történik súlyos munkabaleset, és minden ötödik napon meghal valaki munkabalesetben.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara immár második alkalommal szervezte meg a munkahelyi elsősegély-nyújtó képzését. Az iparkamara a nagy érdeklődés miatt azt tervezi, hogy rendszeresen megszervezi a képzést, amint igény mutatkozik arra. A tervek szerint a jövőben a munkahelyekre is kihelyezett kurzusokat biztosítanak. Az iparkamara Orosháza önkormányzatával is együttműködik, hogy az ottani vállakozókat helyben juttassák a lehetőséghez – még januárban.

Ahogy az egy korábbi fórumon épp az iparkamaránál hangzott el, Magyarországon feltehetően a munkabalesetek felét, egyes becslések szerint ennél nagyobb részét eltitkolják. Tavaly és tavalyelőtt hazánkban 79-en, 2016-ban 80-an vesztették életüket munkabalesetben. Az előző évben közel 24 ezer munkavállaló szenvedett valamilyen sérülést.

A december 4-én tartott képzésen Csendes Csaba mentőállomás-vezető oktatta a megjelent vállalkozókat, aki elmondta: nagyon nagy az érdeklődés, januárra és februárra is beteltek az időpontok az oktatásra.

 

Galéria

 

További programok »

FEL