Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés indul Orosházán is

2019. december 19. 14:25 | behir.hu

Jogszabály mondja ki, hogy a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Orosháza városával együttműködésben munkahelyi elsősegélynyújtó képzést szervez 2020. január 14-ére!

Bármelyik munkahelyen előfordulhat, hogy valamelyik munkavállaló rosszul lesz, esetleg kisebb vagy komolyabb baleset éri. A szakszerű, hatékony elsősegélynyújtás feltétele, hogy azt képzett elsősegélynyújtó adja, így a mentők megérkezéséig, az első orvosi ellátásig akár életet menthet a begyakorlott mozdulatsorokkal. A hatályos jogszabályok alapján a munkáltatók kötelesek képzett elsősegély nyújtókat kijelölni, foglalkoztatni. A képzés elvégzésére most Orosházán is lehetőség nyílik – írja közleményében az orosházi polgármesteri kabinet.

– Fontosnak tartottuk, hogy Orosházán is elérhető legyen ez a képzés a vállalkozások számára, hiszen így nem kell a munkáltatókat a megyeszékhelyre utaztatni. A helyi, környékbeli vállalkozásokat segítő ötletünkkel megkerestük a kamarát, a szervezet partner volt a megvalósításban – fogalmazott Bojtor István, Orosháza alpolgármestere.

 

A képzést Csendes Csaba a békéscsabai Mentőállomás vezetője tartja.

Helyszín: Orosháza Polgármesteri Hivatal, nagyterem (Szabadság tér 4-6)

Ideje: 2020. január 14-e, kedd, 9-16 óra

 

A képzés témái: 4 óra elméleti képzés és 4 óra gyakorlati képzés

A képzésen résztvevők maximális létszáma: 20 fő, mely a regisztráció beérkezésének sorrendjében alakul ki.

A képzés díja:
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjai számára (rendezett tagsággal): nettó 5000 Ft+Áfa
Kamarai hozzájárulás megfizetésére kötelezettek számára (rendezett hozzájárulással): nettó 10.000 Ft + Áfa

Jelentkezni a http://bmkik.hu/elsosegelynyujtas oldalon lehet a regisztrációs adatok teljes körű megadásával. A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után! A regisztráció után számlát állít ki a kamara, melyet e-mail-en juttat el a jelentkezőhöz. A képzés díját 2020. január 13-ig utalással kell rendezni. A képzés csak rendezett regisztrációval és a fizetési kötelezettség teljesítésével kezdhető meg.

További programok »

Itthon

FEL