MSZP: Van kockázata annak, ha új pályázatot írnak ki a buszközlekedésnél

2019. június 21. 15:32 | Varga Diána

A Magyar Szocialista Párt két helyi önkormányzati képviselője is értékelte a békéscsabai közgyűlésen meghozott döntéseket.

 

 

Miklós Attila a Csaba nap szervezését illetően felmerült "furcsaságok" kapcsán azt mondta: a szakbizottsági ülésen sem kaptak megnyugtató választ arra, hogy miért szervezett egy napra, egy pénzügyi forrásra két rendezvényt a polgármesteri hivatal és a Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.. Furcsának nevezte, hogy nem tudják, mit csinál a másik. Véleménye szerint jó, ha sok a színvonalas rendezvény Békéscsabán, ugyanakkor célszerűnek tartaná a forrás költséghatékony elköltését.

A képviselő kiemelte, régi hagyomány, hogy a csabai kórház beszámol a grémium előtt, de az utóbbi időben az intézmény igazgatója nem kívánt a képviselők kérdéseire felelni, csak bizottsági ülésen tartott tájékoztatót. Ezt azért látja problémásnak, mert az intézmény az egyik legnagyobb foglalkoztató a városban, ugyanakkor kiemelte a kórház komoly adósságát is.

Fülöp Csaba a helyi közösségi közlekedésről azt mondta, megismertek egy tanulmányt, amely több eshetőséget vizsgál azzal kapcsolatban, hogyan lehetne megoldani a kialakult helyzetet. Véleménye szerint kaptak egy történeti áttekintést, de konkrét számokat nem. Úgy vélte, ezt a kérdést nem így kellene kezelni, az ugyanis a városi költségvetésre is kihat. Emlékeztetett, hogy a szolgáltatás ellátására kijelölt DAKK Zrt. megbízása év végén lejár: kevés az idő arra, hogy saját céget alapítsanak, így valószínűleg kénytelenek lesznek új pályázatot kiírni, és fennáll a veszélye, hogy a szolgáltatás akár 100-150 millió forinttal is drágább lesz.

A politikus kitért a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft.-re is. Megjegyezte: nem kapták meg a megígért összehasonlítást más városok hasonló cégei kapcsán, ezért hiába folytattak számháborút az ülésen. Azt is kifejtette: reméli, hogy a vállalat kinőtte gyermekbetegségeit, ugyanakkor a munkavégzés színvonalával és gyorsaságával elégedett. Fülöp Csaba arra is rávilágított, hogy hiába kaptak tájékoztatást bizonyos ügyekben, dönteni nem tudtak, ezért nagyobb rugalmasságot kért. Ehhez csatlakozva Miklós Attila az előkészítetlen ügyek közé sorolta az anyaggödör vagy a fakivágások kérdését, melyekről utólag értesítették a testületet. Ez szerinte nem azt mutatja, hogy a városvezetés és a képviselők közt együttműködés lenne.

 

További programok »

FEL