Szarvas Péter: Túl magas a DAKK Zrt. veszteségtérítési igénye

2019. április 23. 15:12 | Kovács Andrea

Szarvas Péter az áprilisi közgyűlést értékelő tájékoztatóján kiemelte, hogy növekszik az óvodai gyermeklétszám Békéscsabán a következő tanévben, és beszélt arról is, hogy a DAKK Zrt. tavalyi évre vonatkozó plusz 50 millió forintos veszteségtérítési igénye túl magas, ezért a társasággal további egyeztetésekre lesz szükség. tájékoztatóján.

 

 

A testület 43 napirendi pontot tárgyalt, köztük több kiemelkedő előterjesztéssel – kezdte a tájékoztatóját Békéscsaba polgármestere. A közgyűlés foglalkozott a 2019-2020-as nevelési évben indítandó óvodai csoportok létszámával. Az előterjesztésből kiderült, hogy Békéscsabán 8 óvoda működik 18 tagintézménnyel. Szeptemberben 388 gyermek megy iskolába, és 394 gyermeket írattak be az önkormányzati óvodákba. Az evangélikus és a szlovák óvodával együtt 437-en kezdik meg óvodás éveiket. Szarvas Péter hangsúlyozta: a szülők a megszokott infrastrukturális hátteret fogják tapasztalni, és az óvónők részéről is ugyanolyan szolgálatkész és felelősségteljes munkára számíthatnak, amelyet eddig is megszokhattak.

 

Fotó: Ujházi György

A DAKK Zrt. 2018 évi gazdálkodásról szóló beszámolóról is tárgyalt a közgyűlés. A társaság működteti Békéscsaba helyi járatos buszközlekedését. A cég tájékoztatójából kiderül, hogy a tavalyi évre vonatkozóan, 50 millió forintos plusz követelésük van, amelyet túlzottnak tartott a  képviselő-testület. A többletköveteléssel kapcsolatban úgy döntött a közgyűlés, hogy további tárgyalásokat kell folytatni a társaság vezetésével, mert számos kérdés felmerült, amit szükséges tisztázni a végleges döntés előtt. A polgármester hozzátette: a város mindenféleképpen kiegyensúlyozott, békés kapcsolatra törekszik a DAKK Zrt.-vel, hiszen menetrend szerinti buszközlekedés nélkül nem működhet a város. Az önkormányzat 2017-ben nyilvános pályázatot írt ki a menetrend szerinti helyi autóbusz-közlekedési feladatok ellátására. A kiírást ajánlat hiányában a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította. Így a feladatot továbbra is a DAKK Zrt. látja el. Azonban a megbízás két évre adható, ezért idén szükség van új nyilvános pályázat kiírására.

 

További programok »

FEL