MSZP: Nekünk nem ez jár

2016. szeptember 8. 12:32 | Mikóczy Erika

Miklós Attila, az MSZP Békés Megyei 1. Választókerületi Helyi Szervezetének elnöke egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

A közleményt az alábbiakban olvashatják:    

Sokat küzdöttünk azért, hogy változás történjen a Békéscsaba és Budapest közt megszüntetett InterCity vonatok ügyében.  Sokan, sokszor, sok helyen kértük az InterCity járatok visszaállítását. Az utazási igényeket felmérő kutatásunk, az összegyűjtött vélemények elküldése a város döntéshozóinak, a megtartott sajtótájékoztatók, figyelemfelhívó akciók nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a MÁV  három vonatpáron visszaállítja az InterCity kocsikat és talán 2017-től visszakapjuk az InterCity vonatokat is.

Az augusztusban elkészített utazási igényfelmérésünk alapján azonban ez még nem az a változás amit az utazóközönség szeretne. Nem a csúcsidény után, a Balatonról visszahozott kocsikat várták az utasok, hanem kulturált körülményeket. Nem különleges szolgáltatást várnak, mindössze ugyanazt, amit az ország más területein élők megkapnak. Gyors, tiszta, magas - de legalábbis elfogadható - színvonalú InterCity vonatokat. Olyanokat, amelyek nem állnak meg minden fánál.  Nem állhatunk meg! Folytatjuk tovább a munkát, hogy a kérdőíves felmérésünkben jelzett többi utazási probléma is megoldódjon.

Miklós Attila

az MSZP Békés Megyei 1. Választókerületi Helyi Szervezetének elnöke"        

        

FEL