MSZP: az Alföldvíznek Békéscsabán kell maradnia - videóval

2017. június 30. 18:09 | Busi Ottó

 

Az Alföldvíz Zrt csütörtöki közgyűlése visszavonta az eddigi vezérigazgató Csák Gyula megbízatását és határozatlan időre a korábbi helyettesét Nagy Lászlót nevezte ki a vállalat élére. Mindezek mellett az állam nem hajtotta végre a közel kétmilliárd forintos tőkeemelést a vállalatban, ezt későbbre halasztották.

A Magyar Szocialista Párt a történteket értékelve kijelentette: az önkormányzati törvény értelmében a településeknek alapfeladatai közé tartozik a vízszolgáltatás. Véleményük szerint közösen sikeresebben tudják képviselni a települések az érdekeiket. Békéscsabának pedig, mint a települések közötti legnagyobb részvényesnek kezdeményező szerepet kell vállalnia. Mindezek mellett fontosnak tartják, hogy az állam szerepének növekedésével az Alföldvíz Zrt. központja továbbra is Békéscsabán maradjon. Ne szűnjenek meg munkahelyek, a szolgáltatás pedig áremelés nélkül is a megszokott színvonalon maradjon.

A 7.Tv összefoglalója:

További programok »

Politika

Gulyás: Hosszabb lesz a téli szünet

A szerdai kormányülést követően tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki az unió jelenlegi szankciós politikájáról szóló nemzeti konzultáció mellett az idei fűtési szezont érintő változásokról is beszámolt.
12:19
FEL