MSZP: A Munkácsy nevét viselő többi közterületet is fel kellene újítani

2018. október 19. 16:10 | Kovács Andrea

A városnak érdemes lenne a Munkácsyról elnevezett közterületeket is felújítania, ahhoz, hogy egész Békéscsaba méltán viselje a neves festőművész nevét - fogalmazott az MSZP önkormányzati képviselője a közgyűlést értékelő sajtótájékoztatón.

 

 

Miklós Attila, a Magyar Szocialista Párt békéscsabai képviselője kifejtette: több milliárd forintot költ a város arra, hogy a Munkácsy-negyed kiépüljön és ezáltal a festőművész nevét öregbítsék. Ahhoz, hogy ezáltal igazi turisztika vonzerővé tudják fejleszteni Békéscsabát, mindenképpen fontos lenne forrást találni arra, hogy a Munkácsyról elnevezett egyéb közterületeket is felújítsák.

Miklós Attila kitért a karácsonyi vásárral kapcsolatos előterjesztésre is. Békéscsaba az elmúlt években a Frankó Produkciós Iroda Kft.-vel megkötött megállapodás alapján rendezte meg a karácsonyi vásárt a Szent István téren. A több éves megállapodás 2018-ban lejárt. A korábbi vásár szervezője, jelenleg a Szeretlek Békéscsaba Egyesület ennek tükrében ismét benyújtotta ajánlatát. Mint azt Miklós Attila a közgyűlésen is felvetette: jövőre hamarabb, akár már februárban kellene gondolkodni a karácsonyi vásár rendezésén, és lehetőséget biztosítani arra, hogy más feltételekkel esetleg több pályázó is benyújthassa ajánlatát.  A képviselő hozzátette: sok kritika érte eddig a várost az ünnepi vásár színvonala miatt és reméli, hogy a testület által megszavazott módosítások figyelembevételével az idén minőségibb, nívósabb vásárral találkoznak a békéscsabaiak.

Miklós Attila azt is fontosnak tartaná, hogy egész évben élettel töltsék meg Békéscsaba főterét. Mint fogalmazott: ennek érdekében több színvonalas rendezvényt kellene szervezni.

További programok »

Itthon

FEL