MSZP- a legfontosabb intézkedés a nyugdíj rendszer átalakítása

2018. március 1. 18:25 | Horváth Szabolcs

Korózs Lajos szerint biztosítani kell a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét a 65 év felettieknek -legalább 40 év ledolgozott év után-, a korkedvezményes nyugdíjat azoknak akik fizikai állapotuk leromlott, és akik az állam szolgálatában állnak azoknak új típusú nyugdíjat kell bevezetni. Ezeket a módosításokat emelte ki  az MSZP országgyűlési képviselője, aki a békéscsabai szervezet meghívására érkezett csütörtökön megyénkbe.

Kiemelte nem szeretnék visszahozni a régi típusú szolgálati nyugdíjat mert annak is voltak problémái. A rendvédelmi szervezetekkel kell megállapodni ebben- tette hozzá Korózs Lajos.

-Ezen túlmenően pedig a szolgálati járandóság adókötelezettségét el akarjuk törölni, hiszen amikor a szolgálati nyugdíjból szolgálati járandóságot csináltak Orbánék, akkor személyi jövedelem adóval terhelték meg ezt a juttatást. Ez a legfontosabb intézkedés, mert gyalázatosnak tarjuk, hogy kilenc éve nem emelkedett a legkisebb öregségi nyugdíj, ami még mindig 28.500 forint és a másik oldalon meg teremtették a feltételét a milliós nyugdíjaknak. Ennek véget fogunk vetni.

Az öregségi nyugdíj legkisebb összegét meg kell duplázni- teszi hozzá az országgyűlési képviselő. Elmondása szerint az MSZP a 13. havi nyugdíjat is vissza adná és korrekciós programot hirdetne az alacsony nyugdíjak felzárkóztatására. Korózs Lajos elmondása szerint az MSZP járulékplafont is bevezetne a milliós nyugdíjak eltörlése miatt és az anyasági támogatást is átalakítaná, - 120 ezer forintot adna a kismamáknak két részletben- ha kormányra kerülne.

Az országgyűlési képviselő, -az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának alelnöke- hozzátette, arra is kidolgozott konstrukciójuk van, hogy senki ne maradjon egészséges ivóvíz, áram és gáz nélkül.

 

 

További programok »

FEL