Mesterházy: Az MSZP eddig is nagy áldozatokat hozott a baloldali összefogásért

Békéscsabán népszerűsítette az MSZP országos listáját Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője kedden. A politikus sajtótájékoztatóján a baloldali összefogás mellett a párt programjáról is beszélt.

A korábbi pártelnök kiemelte, hogy a baloldali összefogás miatt MSZP-s jelölt az ország 46 helyszínén lépett vissza egy másik párt indulójának javára. A politikus hangsúlyozta: ezzel is azt szeretnék elérni, hogy a egyéni választókerületekben a legesélyesebb ellenzéki jelölt induljon a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben, véleménye szerint ugyanis így lehet leginkább meggátolni a jelenlegi kormánypártok ismételt hatalomra jutását. Hozzáfűzte azt is, hogy ilyen összefogásnak legalább 50 választókerületben kell megszületnie. Az országgyűlési képviselő nem tartja kizártnak, hogy pártja a következő 10 napban megegyezik az LMP-vel egyes körzetekről, ám véleménye szerint az MSZP eddig is nagy áldozatokat hozott a baloldali összefogásért, így mint mondta, a többi párton lenne a sor, hogy egy-egy jelöltet visszaléptessen az indulástól a szocialisták javára.

Mesterházy példaként hozta a hódmezővásárhelyi polgármesterválasztást, egyúttal párhuzamot vont az április 8-i választással. Mint mondta, a magas részvétellel és összefogással a kormánypárti indulóval szemben változást lehet hozni. Kitért arra is, hogy az MSZP igazságosabb egészségügyi és oktatási rendszert szeretne létrehozni a két ágazat fejlesztésével és nagyobb források átcsoportosításával, ezzel európai szinten is versenyképes szférát teremtve. Kiemelte azt is, hogy visszaállítanák a tizenharmadik havi nyugdíjat, amelyet egységesen 120 ezer forintban maximalizálnának, illetve ingyenessé tennék a nyugdíjasok gyógyszereit.

A politikus kérdésre arról is beszélt, hogy az oktatásra, egészségügyre és szociális juttatásokra szánt forrásokat az államháztartáson belüli átcsoportosításokkal, a „presztízs-beruházások” felszámolásával teremtenék elő, de véleménye szerint a magyar gazdaság utóbbi időben elért növekedése is segítheti ezt a lépést.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,