MSZP: a kérdés, hogy demokrácia legyen vagy diktatúra?

A választás tétje az, hogy az uniós pénzek továbbra is magánzsebbe kerülnek vagy az embereknek segítünk velük – fogalmazott a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője pénteken, Békéscsabán. A választás előtt két nappal a párt azt is ismertette, hogy milyen változások történnének Békés megye választókerületeiben, amennyiben az ő jelöltjeik kerülnek be a parlamentbe.

A Magyar Szocialista Párt frakcióvezetője szerint a választás tétje az, hogy folytatódik-e az Európai uniós, illetve a közpénzek magánzsebbe tétele és baráti körben történő elosztása.

– Nem csak az uniós, hanem az adófizetők pénzét szivattyúzzák el és saját célra használják. Hallhattunk 1300 milliárdról, épülő kastélyokról, helikopterezésről, svédországi vadászatokról – utalt a kormánypárt politikusairól megjelent híradásokra Dr. Tóth Bertalan.

Az MSZP Orosháza központú választókerületében induló országgyűlési képviselőjelölt azt mondta: az uniós pénzekből látszatberuházások valósulnak meg, ahelyett, hogy ott orvosolnák a problémát a támogatásokkal, ahol valóban szükség van rá.

– A választókerületem egyik településén járva olyan dolgokat lehet látni, amely sajnos a valóság: szembejön a szegénység. Olyan házakat látni, amelyhez sem kövesút, sem járda nem vezet, az ablakok fóliával vannak leszögelve – osztotta meg tapasztalatait Füvesi Sándor.

Az MSZP gyulai központú választókerületében induló országgyűlési képviselőjelölt már arról beszélt, hogy az oktatásra, az utak javítására, valamint az egészségügyben kellene fejlesztéseket végezni.

– Az elmúlt 8 év alatt elfogyott a demokrácia az országból. Kiürültek a jogállami rendszerek és a nagy láncokat elkezdte felőrölni az Orbán-kormány. Gondoljunk az egészségügyre, az oktatásra, az önkormányzatiságra, korrupció kérdésére, ezek mind olyan rendszerek, amelyeket az működtetett. Ez vállalhatatlan. Itt az ideje, hogy ezeket megszüntessük és fölszámoljuk – összegzett Pluhár László.

Az MSZP frakcióvezetője azt is hangsúlyozta, hogy minden szavazat számít, hiszen mint mondta, ez a polgárok utolsó demokratikus eszköze véleményük kinyilvánítására.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,