Mozogj otthon! A Magyar Diáksport Szövetség kampánya nemcsak diákoknak

2020. április 5. 17:25 | Csiffáry Zsuzsanna

A koronavírus által okozott  helyzetre reagál a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), amely napi online mozgáskampányt indított, Élsportolók, közéleti személyiségek, influenszerek, testnevelők, edzők és egyetemi hallgatók fognak össze azért, hogy együtt mozogjunk.

Az MDSZ saját közösségi médiacsatornáin napi rendszerességű edzéseket, otthoni környezetben végzett sportolással kapcsolatos ötleteket és inspiráló videókat tesz közzé, amellyel motiválni szeretné a diákokat mindennapi 60 perces testmozgás megvalósítására, mert fontosnak tartják, hogy az elkövetkező időszakot is egészségesen éljük át. 

–  Célunk az, hogy a WHO által az iskolás korosztálynak ajánlott napi 60 perc közepes-erős intenzitású testmozgást ebben a helyzetben is ösztönözzük, ez az MDSZ által útjára indított „DO60” mozgalom legfőbb üzenete – mondta el Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

A kisebbekhez a pedagógusokon, szülőkön keresztül szól a mostani kezdeményezés, amelynek részeként minden nap 14 órakor megjelenik egy 15-20 perces mozgásvideó az MDSZ Facebook oldalán. A nagyobbakhoz már közvetlenül szól a kampány, nekik a DO60 Facebook és Instagram csatornákon jelenik meg a napi edzéstartalom minden délután 16 órakor.

A diákok minden kedden Nagy Danival és Kovács Ramival edzhetnek együtt, csütörtökönként pedig a Face Team csapata tart online edzést. Lesz emellett zumbaóra, saját testsúlyos edzés, kifejezetten a lányoknak és fiúknak szóló tréning. Ebben segít például dr. Szabó Tünde, Csisztu Zsuzsa, dr. Kiss Gergely, Talmácsi Gábor, Kovács KOKO István vagy Szujó Zoltán is.

– Örömmel csatlakozom az MDSZ programjához, bízva abban, hogy videómmal hozzájárulok a pedagógusok, gyerekek és szüleik motiválásához, hogy mindannyian egészségesen, fitten vészeljük át a következő hónapokat – nyilatkozta dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója, egyben háromgyermekes apuka.

A programról bővebb információt itt és itt olvashatnak az érdeklődők.

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL