Mozizz pléden, az emlékház zöld füvén!

2023. szeptember 8. 14:45 | Such Tamás

Új programmal várja szombat este az érdeklődőket a békéscsabai Munkácsy Emlékház. A 19. századi kúria zöld füvén plédeken, padokon lehet majd megtekinteni a kőkerítés előtt felállított kivetítőn az első mozit. (A megfejtés a cikkben!)

– Az Emlékház melletti parkrészen egy piknik jellegű mulatságot rendezünk – mondja Balogh László, a Munkácsy Cukrászda tulajdonosa, a vetítés egyik megálmodója. – A 18 órakor kezdődő összejövetelre ötszáz forint a belépő, amely egy gömb fagyira vagy egy kisfröccsre váltható be.

Balogh László a Mozizz velünk az Emlékház zöld füvén! című vetítést hirdeti – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Balogh László – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Hozzáteszi, a park hátuljában kolbászt fog sütni – ugyanis üres hassal nem ildomos mozizni –, azonfelül majd süti, fagyi, üdítő is kapható a zöld gyepen kihelyezett mini bisztróban. A szabadtéri filmszínház 19 óra 30-kor kezdődik. A koncepció szerint egyelőre magyar filmeket lehet majd megnézni.

– Az első dolgozat az Indul az Emlékház a bakterház lesz – folytatja –, és ha majd egyszer kifogyunk a hazai alkotásokból, akkor sem fantasykat játszunk le, hanem ízléses vígjátékokat.

A tervek szerint, amíg jó idő van, a szervezők majd’ minden szombat este a csillagos ég alá hozzák a Mozizz velünk az Emlékház zöld füvén! című projektet.

 

 

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL