Továbbképzést tartottak a gyógyszerészeknek a Munkácsy Emlékházban

2023. február 18. 17:28 | Vincze Attila

Szakmai továbbképzést szervezett a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a Munkácsy Emlékházban szombaton. Az érdeklődők a szakmai előadásokon túl csokoládékészítő workshopon, illetve csabai kolbászkóstolón is részt vehettek.

Az esemény tudományos részét a Munkácsy Emlékház vörös szalonjában tartották meg. Mint ahogy a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Békés Megyei Szervezetének elnöke a behir.hu-nak elmondta, alapvetően a Békésben tevékenykedő gyógyszerész kollégákat, asszisztenseket hívták meg a rendezvényre, abból a célból, hogy erősítsék a helyi közösségeket. Dr.Szabó Erika arról számolt be, hogy ehhez manapság már nem elég csupán tudományos előadásokat tartani, hanem kulturális programokkal is érdemes színesíteni a továbbképzéseket.

– Alapvetően minden továbbképzés akkreditált, vagy előakkreditált vagy utóakkreditált, vagyis amennyiben tudományos kérdéssel foglalkozunk, ezért kreditpontot biztosítunk a jelenlévők részére, a szakmánkban ugyanis kötelező az ötéves ciklusban kreditpontokat gyűjteni és ötévenként megújítani a működéshez szükséges nyilvántartást – fogalmazott a szervezet elnöke.

 

 

A résztvevők a szakmai ismereteken túl gasztronómiai élményekkel is gazdagodhattak, hiszen az emlékház műhelyében bonbon- és csokoládékészítő workshop, a pincében pedig csabai kolbászkóstoló várta a gyógyszerészeket.

– Folyamatosan tudunk plusz szolgáltatásokat biztosítani azok részére, akik ezt igénylik. A konferenciatermünkben 40-45 főig különböző megbeszéléseket, tárgyalásokat, egyeztetéseket, konferenciákat lehet tartani és mellé többféle extra szolgáltatást is tudunk nyújtani a résztvevőknek – hangsúlyozta Balogh László, a Munkácsy Cukrászda tulajdonosa.

A rendezvényen prof. dr. Bácskay Ildikó: A felsőoktatás és ipar együttműködési lehetőségekről a gyógyszerfejlesztésben, valamint dr. Bogár Nikolett: Az evészavarok szociokulturàlis háttere és gyógyszerészi vonatkozásai című előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Galéria

 

További programok »

FEL