Gyógyszerészek továbbképzése a szabadkígyósi Wenckheim-kastélyban

2022. november 30. 16:24 | behir.hu

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Békés Megyei Szervezete november 26-án, Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastélyban tartotta meg szakmai továbbképzését gyógyszerészek és gyógyszertári szak/asszisztenesek számára, „Gyógyszeres terápiás választási lehetőségek – mindennapi gyakorlat” címmel. A továbbképzésről dr. Szabó Erikának, az MGYT Békés Megyei Szervezete elnökének a beszámolóját olvashatják.

Az esemény kiemelkedő érdeklődésnek örvendett, nem maradt üres szék a kastély Denise termében. A felújítás óta ez volt az első alkalom, hogy rendezvénynek adott otthont ez a pompás, erkéllyel is rendelkező helyiség.

A szakmai programon a következő témakörökben hangzottak el előadások: aktualitások a gastroenterológia területén; a 3D nyomtatás jelentősége a gyógyszerészetben; a szabványos vénygyűjtemények, különös tekintettel a FoNo VIII. gyógyszertechnológiai vonatkozásaira; a beteg együttműködését befolyásoló tényezők, az együttműködés elősegítésének lehetőségei, kommunikáció. Minden előadás a mindennapi szakmai munkában jól használható, gyakorlati szempontból értékes ismerettel gazdagította az érdeklődőket.

 

 

AZ MGYT Békés Megyei Szervezete számára kiemelt szempont a tagság számára olyan szakmai programok szervezése, amely nem csak a tudományos kérdésekre ad választ, hanem a környezetünkben fellelhető kulturális értékekre is felhívja a résztvevők figyelmét. Így került a képbe a Wenckheim-kastély a továbbképzés helyszínének kiválasztásakor. A kastély vezetősége részéről maximális segítőkészséget tapasztaltunk a szolgáltatás színvonala, a technikai igények kielégítése és a program gördülékeny lebonyolítása tekintetében, amelyet nem lehet elégszer megköszönni Pap Mária intézmény vezetőnek és munkatársainak.

Az előadásokat követően a rendezvény résztvevői csoportos tárlatvezetésen tekintették meg a közelmúltban felújított kastélyt. A földszinten található kiállításon túl a látogatók elöl elzárt területeket is bemutatták, például a pince és a padlás is tartogatott új ismereteket a Békés megyei kollégák számára is, akik már korábban meglátogatták a megújult kastély épületét.

A továbbképzés országos szinten is sikeres rendezvénynek mondható a résztvevők nagy száma, az érdeklődő kísérők magas száma, a helyszín nyújtotta élmény és természetesen az előadások magas színvonala szempontjából. A résztvevők egy-egy MGYT felirattal rendelkező mézeskalács szívet kaptak, mivel advent első hétvégéje volt.

A szervezésben résztvevő MGYT Békés Megyei Szervezetének Elnökségének tagjai: dr. Rokszin Ildikó, dr. Csótó-Kecskeméti Éva, dr. Bácskayné dr. Hevesi Beáta, dr. Herczegfalvi Lászlóné dr. Abonyi Etelka, dr. Takács Gézáné és dr. Szabó József – akiknek ezúton is köszönöm a támogató hozzáállásukat a közös munkához!

 

Dr. Szabó Erika

MGYT Békés Megyei Szervezete, elnök

 

Galéria

 

További programok »

FEL