Mokry majális disznótorral

Disznóvágással egybekötött zenés vigadalomra várták szombaton a Mokry Utcai Idősek Klubjába a majálisozni vágyókat.

Disznóvágással egybekötött zenés vigadalomra várták szombaton a Mokry Utcai Idősek Klubjába a majálisozni vágyókat. Az előkészületekben a rendezvény házigazdája, Hanó Miklós alpolgármester, a 9. választókörzet önkormányzati képviselője is tevékenyen részt vett.

A már hagyományosnak tekinthető, kilencedik alkalommal megrendezett Mokry majálison a program disznóvágással indult, egy 230 kilós disznót vágtak és dolgoztak fel. Kiadós toros káposztát is főztek, hogy mindenki jóllakhasson.

Össze is jöttek a környékbeli emberek, kicsik és nagyon nézelődtek, segítettek, ebédeltek, mulattak. Mint azt Hanó Miklós elmondta, ez is volt a cél.

– Ez egy közösségkovácsoló és a közösséget összetartó rendezvény, ezért is szervezzük meg minden évben. Örülök, hogy sokan jöttek gyerekekkel, unokákkal, hisz nem csak az felnőtteknek szól a rendezvény. A disznótor az mindig egy ünnep a családokban, közösségekben, ezt most a majális apropóján rendeztük meg – fogalmazott Hanó Miklós.

A környékbeliek pedig jókat beszélgettek, és – ahogy ez szokott lenni – kérdéseket tettek fel, és kéréseiket is elmondták az alpolgármesternek.

Megosztás:

Címke: ,